Edson da Graça volgt workshop 'presenteren kun je leren' in Ghana

Door Commerciële redactie··Aangepast:
© SOS KinderdorpenEdson da Graça volgt workshop 'presenteren kun je leren' in Ghana
Aangeboden door SOS Kinderdorpen

Als ambassadeur van SOS Kinderdorpen bezocht Edson da Graça vorig jaar verschillende projecten in Ghana. In dit artikel vertelt hij meer over het GrEEn-project in Kumasi, dat jongeren klaarstoomt voor de arbeidsmarkt in tijden van een rap veranderend klimaat.

Edson da Graça is bij de meeste mensen bekend als comedian en tv-presentator, maar hij bekleedt nog twee minsten zo belangrijke ‘functies’: “In de eerste plaats ben ik vader van mijn vier kinderen én ik ben sinds zo’n twee jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen.”

GrEEn-project

In deze laatste rol bezocht Edson het GrEEn-project in Kumasi. GrEEn staat voor Boosting Green Employment and Enterprise Opportunities. Het doel van dit programma is het creëren van kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren, vrouwen en terugkerende migranten. Edson: “Deze jongeren proberen eigenlijk een oplossing te vinden voor alle challenges die het klimaat met zich meebrengt.” In onderstaande video zie je Edson zijn bezoek aan dit project:

Groene economie

Een gebrek aan economische kansen in combinatie met de gevolgen van klimaatverandering maakt dat veel Ghanezen hun land verlaten om elders ter wereld op zoek te gaan naar meer mogelijkheden. Met hun GrEEn-project wil SOS Kinderdorpen juist meer kansen in de deelnemers hun eigen land creëren. Aan het project doen meer dan vijfduizend jongeren mee. Een speerpunt is het bevorderen van kleine, duurzame ondernemingen om het hoofd te bieden aan de groeiende klimaatuitdagingen.

Jongensdroom komt uit voor Edson da Graça
Lees ook

Jongensdroom komt uit voor Edson da Graça

Eager om te leren – ‘Presenteren kun je leren’

Concreet betekent dit dat de deelnemers training krijgen in vaardigheden als jezelf presenteren en verkoopgesprekken voeren, maar ook opleidingen kunnen volgen in meer technische vaardigheden.
Edson: “Wat ik echt indrukwekkend vond om te zien, was dat deze mensen allemaal zo eager waren om te leren, er hing een hele positieve en inspirerende vibe. En ik heb dit project natuurlijk maar één keer bezocht, maar ik hoorde dat de mensen na drie weken tijd al zoveel meer konden en durfden dan bij de start van het programma. Je zag ze echt groeien dankzij het GrEEn-project.”

Edson neemt deel aan een rollenspel van het GrEEn-project
Edson neemt deel aan een rollenspel van het GrEEn-project

Eén op de tien kinderen staat er alleen voor

SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen die ouderlijke zorg dreigen te verliezen of deze al verloren zijn. Dit doet de stichting in de vorm van noodhulp, maar denk ook aan familiezorg, onderwijs en hulp bij het vinden van werk. SOS Kinderdorpen is in 138 landen en gebieden actief en bereikt met hun familieversterkende programma’s zo’n 2,5 miljoen kinderen en gezinnen. Omdat geen kind alleen mag opgroeien.

Wil je meer weten over de projecten van SOS Kinderdorpen of net als Edson da Graça zelf een bijdrage leveren? Ga naar de website voor meer informatie. Of doe mee en doneer nu.

Lees meer over
Edson da GraçaSOS Kinderdorpen