Boulevard

Jack White ontwerpt voor gitaarmerk Fender gitaren en versterker

Door ANP··Aangepast:
Jack White ontwerpt voor gitaarmerk Fender gitaren en versterker
RTL

Jack White heeft met het legendarische gitaarmerk Fender een nieuwe reeks Signature-gitaren en een versterker ontwikkeld. De instrumenten zijn niet goedkoop; het goedkoopste model gaat ruim 2000 euro kosten.

"We hebben het beste van het oude, met het beste van het nieuwe en een mix van innovatie en de geschiedenis van Fender gecombineerd om iets te doen waar Leo Fender volgens ons erg trots op zou zijn geweest als hij vandaag nog had geleefd", laat White weten. De voormalige frontman van The White Stripes staat erom bekend een groot liefhebber van gitaren te zijn. Volgens Fender ademen de gitaren en de versterker "de rauwe energie, kenmerkende stijl en punkrock-ethos die de illustere carrière van Jack White hebben gedefinieerd".

De Signature Jack White-collectie bestaat uit de Pano Verb-versterker. White liet zich voor het ontwerp en de klank inspireren door zijn eigen vintage Vibrasonic- en Vibroverb-versterkers. Geïnteresseerden kunnen de versterker aanschaffen voor bijna 2700 euro.

White brengt verder twee gitaren op de markt. Die zijn helemaal ontworpen naar zijn inzicht. De TripleSonic Acoustasonic is het goedkoopste model. De akoestische gitaar gaat 2250 euro kosten. De TripleCaster Telecaster heeft allerlei door White bedachte snufjes en gaat ruim 2700 euro kosten volgens de website Guitar World.