GWYNIETH ZO BLIJ MEE

Gwyneth Paltrow niet blij met term nepobaby: 'Een lelijke term'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGwyneth Paltrow niet blij met term nepobaby: 'Een lelijke term'
RTL

Gwyneth Paltrow (51) is geen fan van de term 'nepobaby', waarmee iemand wordt bedoeld die zijn of haar carrière te danken heeft aan bekende ouders die in dezelfde business actief zijn. De actrice vindt het maar een 'lelijke' omschrijving, zegt ze tegen het vrouwenplatform 'Bustle'.

"Ze wil gewoon een kind kunnen zijn"

Gwyneth 19-jarige dochter Apple zou met haar acterende moeder en zingende vader Chris Martin van Coldplay een nepobaby genoemd kunnen worden, maar dat ziet de actrice anders. "Ze is echt nog gewoon een student. Ze wil gewoon een kind kunnen zijn en naar school gaan om te leren."

Gwyneth Paltrow blij als ze op haar 55e uit spotlights kan verdwijnen
Lees ook

Gwyneth Paltrow blij als ze op haar 55e uit spotlights kan verdwijnen

Maar er is niks mis met willen doen wat je ouders doen, vindt Gwyneth. "Niemand kraakt een kind af dat zegt dat hij dokter wil worden, net zoals zijn vader en opa. Als je opgroeit in een huis met artiesten en mensen die kunst en muziek maken, dan is dat wat je kent. Dat is hetzelfde als opgroeien in een huishouden van advocaten. Het gesprek aan tafel gaat over wat de ouders voor werk doen."

De Iron Man-actrice vindt het maar een 'lelijke' term. "Ik hoop gewoon dat mijn kinderen altijd de vrijheid kunnen voelen om precies te doen wat ze willen, ongeacht wat iemand ervan vindt of zegt."

Lees meer over
Gwyneth Paltrow