DATELEED

Gert-Jan reageert ijskoud op kusvraag van date in Lang Leve de Liefde

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @sbs6nlGert-Jan reageert ijskoud op kusvraag van date in Lang Leve de Liefde
RTL

Het is weer raak in 'Lang Leve de Liefde' vanavond: het leed dat een tenenkrommende date heet. Gert-Jan heeft al heel snel door dat het niks wordt tussen hem en Mieke en dat laat-ie zuchtend en steunend merken ook.

"Wat zou je doen als ik jou een kus zou geven?"

SBS6 deelt een voorproefje van een pijnlijk gesprek tussen de twee kandidaten. "Nou, ik heb een fantastische vraag", zegt Mieke als ze een kaartje met een vraag opleest om het ijs te breken. "Wat zou je doen als ik jou een kus zou geven?"

De paniek is van Gert-Jans gezicht af te lezen. "Ja, ik weet het niet, hoor", zucht hij. "Ik heb zo één-twee-drie nog geen fysieke aantrekkingskracht moet ik zeggen."

Mieke probeert haar date gerust te stellen. "Het hoeft natuurlijk niet op de mond, hè. Het kan ook een kus op je wang zijn." Maar zelfs daar moet Gert-Jan niets van hebben. "Dat hebben we gedaan toen we binnenkwamen." En dat smaakt hem dus niet naar meer.

Mark beledigt zijn date in Lang Leve de Liefde: 'Zit nog liever in de hel'
Lees ook

Mark beledigt zijn date in Lang Leve de Liefde: 'Zit nog liever in de hel'

Dat Gert-Jan niet meer van plan is om ook maar enige charme in de strijd te gooien of Mieke op haar gemak te stellen, blijkt wel als hij zíjn kaartje voorleest. "Geef elkaar binnen twintig seconden zo veel mogelijk welgemeende complimentjes. Wat doet dit met je?"

Nu is zijn kans om Mieke mee te geven dat ze een mooie bril heeft. Een vrolijke uitstraling. Een fleurig jasje. Iets! Maar nee. "Nou, heb jij complimentjes over mij?" kaatst hij de bal naar Mieke. Die geeft aan dat ze hem een 'leuke vent' vindt na hun eerste paar uurtjes samen. "Oh, dank je", neemt Gert-Jan het compliment in ontvangst.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het fragment wordt al druk besproken. 'Ik zou als ik die vrouw was niet eens de vierentwintig uur af maken. Er zit geen greintje sympathie in die man', pent iemand die team Mieke is. Een ander noemt Gert-Jan een 'hork'. Maar sommigen komen juist voor hem op. Want hij is gewoon 'eerlijk', klinkt het. En: 'Mag die man geen zin hebben om te kussen?' 

Anderen leggen de 'schuld' vooral bij de makers van het dateprogramma. 'Wat doen ze die mensen toch aan?'  

Benieuwd hoe de date verder verloopt? Lang Leve de Liefde is om 18.58 uur te zien op SBS6 en kun je hier terug- en vooruitkijken.

Lees meer over
Lang Leve de Liefde