NACHTMERRIE

Voormalig GTST-acteur Geert Hoes ernstig ziek: 'Sluipmoordenaar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVoormalig GTST-acteur Geert Hoes ernstig ziek: 'Sluipmoordenaar'
RTL

Acteur Geert Hoes (40), bekend van 'Goede Tijden, Slechte Tijden', is ernstig ziek. Op Facebook maakt hij bekend een zeldzame bacterie en parasiet in zijn lichaam te hebben, die ernstige gezondheidsklachten veroorzaken.

"Bijna 35 kilo afgevallen, ziekenhuis in, ziekenhuis uit..."

Geert voelt zich al enige tijd 'niet topfit' als hij zijn bloed laat onderzoeken. Als de uitslag 'niet helemaal goed' blijkt te zijn, volgen er onderzoeken in het ziekenhuis. Na een lange weg, waarin artsen dikkedarm- en alvleesklierkanker vermoeden, komen ze tot een andere ontdekking. 'Uiteindelijk (...) bleek ik na vele onderzoeken, scans en biopten, een zeer zeldzame bacterie te hebben opgelopen.'

De bacterie is voor sommige artsen 'een ware jackpot', aldus Geert, die het micro-organisme een 'sluipmoordenaar' noemt. 'Omdat ze in hun lange carrière deze bacterie nog nooit hadden gezien, maar in studie over hadden gelezen. Voor mij persoonlijk een nachtmerrie.'

Oud-soapie Geert Hoes wordt weer vader
Lees ook

Oud-soapie Geert Hoes wordt weer vader

Naast die bacterie, is er ook een parasiet in Geerts lichaam aangetroffen. 'Een parasiet die kennelijk alleen in verre tropische oorden aanwezig kan zijn. Wat die dan in ons koude kikkerlandje in mijn lichaam te zoeken heeft, blijft nog een raadsel. Een parasiet die letterlijk je van binnen opeet.'

Hij omschrijft het 'gekke en erg pijnlijke' gevoel. "Alsof ik van binnen werd opgegeten, alsof er beestjes onder mijn huid kropen, door mijn lichaam en door mijn hoofd, wat zorgt voor ontsteking op ontsteking op vele plekken in mijn lichaam."

De gevolgen voor Geerts gezondheid zijn groot en heftig. 'Bijna 35 kilo afgevallen, ziekenhuis in, ziekenhuis uit... niet meer kunnen lopen, moeilijk kunnen praten, wegvallen, afhankelijk zijn van rolstoelen, afhankelijkheid van sondevoeding, bijwerkingen van alle medicatie, intense pijnen door mijn hele lichaam, helse nachten...', somt Geert op. 

Op dit moment ondergaat hij een behandelingstraject bij het Leids Universitair Medisch Centrum dat 'helaas nog wel even zal gaan duren'. 'De medicatie maakt me soms ook weer wat zieker vanuit de bijwerkingen', geeft Geert te kennen. 

In zijn emotionele bericht bedankt Geert zijn familie, vrienden, artsen, verpleegkundigen en zijn 'grote liefde' Inge, met wie hij een zoon heeft. 'Zonder jou had ik dit niet gered.' Hij geeft anderen mee om 'hoe diep de dalen ook zullen worden of zijn', 'altijd de oplossing te blijven zien en hoop te houden'. 'We gaan ervoor', sluit Geert het bericht af. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Geert speelt van 2003 tot 2004 de rol van Morris Fischer in GTST. Daarvoor is hij onder meer te zien in Kees & Co en Costa!. In 2006 doet hij mee aan Wie is de Mol?. Daarna heeft hij meerdere tv-programma's gepresenteerd en in musicals gespeeld, onder meer in Sneeuwwitje.

Lees meer over
Geert HoesGTSTLink in bio