CANNABIGTST

Meerdijkers gedrogeerd met spacebrownies in GTST

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMeerdijkers gedrogeerd met spacebrownies in GTST
RTL

De makers van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' lijken ervan te smullen om hun chique soapvedette Janine (Caroline De Bruijn, 61) af en toe van een heel andere kant te laten zien. Samen met vriendin Linda (Babette van Veen, 55) is ze maandagavond aardig aan het spacen. En zij niet alleen...

Lachen, gieren... kotsen. Dat is in een notendop het effect van de spacebrownies waarop Elisa (Jasmine Sendar) alle aanwezigen in café Boks trakteert. "Ik ben jarig en ik trakteer. Ze zijn zelfgemaakt", zegt Jasmine als ze de zoetigheid ook aan Janine en Linda uitdeelt. Niet wetende dat er dus een dosis cannabis in de cakejes zit en ze onbedoeld half Meerdijk drogeert. Wie is hier verantwoordelijk voor?

Het moet een jolige scène voor Caroline en Babette geweest zijn om op te nemen. "Wij zijn een beetje melig", concludeert Janine tijdens hun lachkick. Linda maakt zich toch zorgen. "Ik denk dat iemand mij vergiftigd heeft. Ik voel me helemaal niet goed, Janine!" 

Kijkers GTST zien compleet nieuwe kant van Janine
Lees ook

Kijkers GTST zien compleet nieuwe kant van Janine

Hoewel het een opmerkelijke scène is, zijn drugs GTST niet vreemd. Ook Janine niet. Herinneren we ons nog de joint die ze rookte, ook samen met Linda, ten tijde van de zware periode van haar chemokuur tegen borstkanker? 

Linda heeft daarnaast nog meer ervaring met drugs in het soapdorp. Billy de Palma (Lone van Roosendaal) wist haar enige tijd verslaafd aan coke te krijgen. Nog langer geleden bedeelde GTST ook actrice Faye Bezemer als Lana een verhaallijn over drugs toe. 

Benieuwd wie er achter de spacebrownies zit? GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

We spraken Tamara Brinkman en Noa Zwan over hun vertrek uit GTST:

Lees meer over
Caroline de BruijnBabette van VeenJasmine SendarGTST