UIT JE COMFORTZONE STAPPEN

Kerstshow 'heel spannend' voor Jelka van Houten en Emma Heesters

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKerstshow 'heel spannend' voor Jelka van Houten en Emma Heesters
RTL

De kerstshow 'Santa Claus' is coming to town, die op 23 en 24 december te zien is in de Ziggo Dome in Amsterdam, is een heel spannende aangelegenheid voor Jelka van Houten (45) en Emma Heesters (27). Jelka zal voor het eerst sinds lange tijd weer zingen. Emma beleeft op haar beurt haar acteerdebuut.

"Het is ook wel weer goed voor me om uit mijn comfortzone getrokken te worden"

"Ik moet een heel heftig Ariana Grande-achtige kersthit zingen", zegt Jelka in gesprek met het ANP. "Het is zo'n heel hoog kerstnummer, 'Santa Can't You Hear Me?' Mijn stem is drie octaven gezakt sinds mijn zwangerschap", grapt de actrice. Toch vindt ze het ook 'heel leuk'. "Want ik heb lang niet gezongen. Dus het is heel spannend én heel leuk. Het is ook wel weer goed voor me om uit mijn comfortzone getrokken te worden."

Waar Jelka lang niet heeft gezongen, is dat voor Emma juist dagelijkse kost. Op haar beurt heeft zij weinig acteerervaring, iets waar Van Houten dan weer meer vlieguren in heeft gemaakt. "Er is veel muziek in de kerstshow, maar dus ook spel", vertelt Heesters. "Dat zijn mensen van mij dan weer niet gewend, dat ik ook ga acteren. Dat vind ik heel spannend." Heesters speelt een meisje genaamd Joy, dat graag wil doorbreken in de muziekwereld. Haar moeder verbiedt haar echter te zingen.

Naast Jelka en Emma zijn ook onder anderen Frank Lammers, Soy Kroon en Buddy Vedder te zien in 'Santa Claus is coming to town'. Frank speelt de rol van de Kerstman. Kaarten voor de voorstellingen op zowel 23 als 24 december zijn nog te koop.

Lees meer over
Emma HeestersJelka van Houten