JESUS CHRIST!

Cast Jesus Christ Superstar komt eerste keer samen: 'Goed gelukt'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Cast Jesus Christ Superstar komt eerste keer samen: 'Goed gelukt'
RTL

De cast van de musical 'Jesus Christ Superstar' is donderdag voor het eerst samengekomen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Over tweeënhalve week, op 21 januari, gaat het Engelstalige stuk hier in première.

"Als ik iets maak, dan is dat serieus"

De cast, met onder anderen Jeangu Macrooy, Alex Klaassen, Paul de Leeuw en Lucas Hamming arriveerde bij het theater in een Amerikaans ogende retrobus. De aankomst vormde zo een verwijzing naar de eerste scène van de op de beroemde rockopera gebaseerde film uit 1973. Het regenachtige januariweer verried dat de bus toch echt in Nederland kwam aanrijden, en niet in een Israëlische woestijn zoals in de film.

Jeangu Macrooy speelt Jezus in nieuwe Jesus Christ Superstar
Lees ook

Jeangu Macrooy speelt Jezus in nieuwe Jesus Christ Superstar

Producent Albert Verlinde en regisseur Ivo van Hove heetten de cast en de aanwezige pers vervolgens welkom in het theater. Ook RTL Boulevard was er natuurlijk bij en sprak daar Alex Klaassen, die meteen het een en ander losliet over de comeback van Gooische Vrouwen:

Albert maakte van de gelegenheid gebruik om de productie te complimenteren met hoe snel ze in Hamming vervanging hadden gevonden voor Freek Bartels, die een week voor de repetities begonnen moest afhaken om gezondheidsredenen. Het geeft volgens Verlinde aan 'hoe we met elkaar aan het werk zijn, samenwerken en een brug slaan tussen toneel, popmuziek en musical'.

Ook Van Hove, die eerder de regie in handen had van de musical Lazarus van David Bowie, prijst de samenstelling van de groep. Hij noemt het samen met Verlinde maken en creëren van de voorstelling 'goed gelukt'. "Als ik iets maak, dan is dat serieus. Het moet ergens over gaan en dat gaat dit", zei hij.

Jesus Christ Superstar is na de première vijf weken te zien in het DeLaMar Theater. Daarna gaat de voorstelling op tournee door Nederland.

Lees meer over
Alex KlaasenJeangu Macrooy