VERDRIETIG

Gordon openhartig over breuk met Gavin in Casa di Beau: 'Zwartste jaar uit mijn leven'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLGordon openhartig over breuk met Gavin in Casa di Beau: 'Zwartste jaar uit mijn leven'
RTL

In de winterspecial van 'Casa Di Beau' trekt Beau van Erven Dorens (53) met bekende Nederlanders voor een paar dagen de sneeuw in. De presentator voert zowel mooie als moeilijke gesprekken met zijn gasten. Eén van hen is Gordon (55). De zanger blikt geëmotioneerd terug op de relatiebreuk met zijn Australische ex-verloofde Gavin.

"Ik snap ook niet waarom hij het gedaan heeft"

In een openhartig gesprek blikt Gordon terug op de relatiebreuk. "Ik denk dat ik kan spreken over echt het zwartste jaar uit mijn leven. Dat meen ik echt. Ik snap ook niet waarom hij het gedaan heeft." Gordon legt uit dat hij de breuk totaal niet had zien aankomen. "Ik heb niks doorgehad. Het enige wat me zorgen maakte is dat hij een broer had die schizofreen was. Die hij dood in de badkamer heeft aangetroffen. Een heel heftig verhaal. Toen schoot door mijn hoofd dat schizofrenie erfelijk is. (...) Dat zou het kunnen verklaren." 

Na Gavins besluit om een punt achter hun verloving te zetten, besluit Gordon naar Melbourne af te reizen om hun relatie te redden. "Ik kwam aan op het vliegveld en toen zag ik al: dit gaat hem niet meer worden. Ik hield zijn hand vast op straat en ik voelde niks meer. Het was helemaal weg. Ik kon het niet geloven." 

Soap tussen Gordon en Evert Santegoeds geëindigd na seponering
Lees ook

Soap tussen Gordon en Evert Santegoeds geëindigd na seponering

Naast dat het einde van hun relatie enorm kwetsend is geweest voor Gordon, is ook alle media-aandacht hem niet in de koude kleren gaan zitten. Zo besluit zijn ex een boekje open te doen over hun relatie in een Nederlands blad. "Dat heeft echt mijn hart gebroken. (...) Nog erger dan die breuk was de slechtheid om het artikel te plaatsen." Hij noemt het 'karaktermoord' en richt zich vervolgens op 'de grote baas' van het blad. "Ik zou willen zeggen tegen diegene, want ik weet dat hij dit kijkt: schaam je. Schaam je diep. Als je moeder dit kijkt, want ik weet dat ze nog leeft: geef hem een klap in zijn gezicht. Dat verdient hij echt." 

Gordon vindt het kwetsend dat de baas van het blad hem geen hulp heeft aangeboden in zijn donkere tijd. "Want hij wist ook dingen van mij. Bijvoorbeeld dat ik een einde aan mijn leven probeerde te maken." 

Denk je aan zelfdoding? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Gordon barst in tranen uit wanneer hij weer aan deze inktzwarte periode denkt. "Het waren twee pogingen", zegt hij verdrietig. Ook vertelt hij dat zijn ex Patrick hem in deze periode heeft 'gered'. "Die is letterlijk bovenop mij gesprongen. (...) Hij heeft me wekenlang in de gaten gehouden tot het langzaam aan beter ging." De breuk en de heftige periode erna heeft hem 'tot de rand van de afgrond gebracht'. "En ik ben er langzaam en stukje bij beetje eruit geklommen." Gordon heeft hier ook professioneel hulp bij gehad. 

Bekijk de hele aflevering van Casa di Beau nu terug bij Videoland. 

Lees meer over
Gordon