DE BOB ZIJN

Douwe Bob legt uit waarom hij is gaan afkicken: 'Werd tragisch'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDouwe Bob legt uit waarom hij is gaan afkicken: 'Werd tragisch'
RTL

Douwe Bob (31) besluit zichzelf eind vorig jaar vrijwillig in te checken bij een afkickkliniek in het buitenland. Hij wil namelijk van zijn alcoholprobleem af. De zanger is inmiddels terug in Nederland en blikt bij QMusic terug op zijn verslaving. Zo vertelt hij over zijn kantelpunt. "Op een gegeven moment is het gewoon niet meer zo heel cool en stoer. Dan wordt het gewoon een beetje tragisch."

"Ik ben er ook echt klaar mee, met drinken"

Douwe vertelt openhartig over zijn tijd in de afkickkliniek. "Die eerste week was lastig, maar daarna was het wel relaxed." Toch heeft hij het met Oud & Nieuw 'een beetje zwaar' gehad, geeft hij toe. De zanger weet in ieder geval zeker dat, hoe zwaar het ook wordt, hij 'echt klaar' is met drinken. 

Douwe Bob aan de slag met goede voornemens: 'Beast mode aan'
Lees ook

Douwe Bob aan de slag met goede voornemens: 'Beast mode aan'

Volgens de zanger is zijn alcoholprobleem mede ontstaan door zijn carrière. "Het is een raar vak, muziek. Overal waar we komen, wordt het je aangeboden. Zuipen. Het is de normaalste zaak van de wereld, dus je rolt er gewoon vanaf jongs af aan in. (...) Ben je weer het licht aan het uit doen om drie of vier uur 's nachts op een after." 

Na al die jaren wil Douwe het nu anders doen. "Ik wil een goede man zijn. Een goede vader. Ik wil vooral een heel lange en leuke carrière hebben ook." De zanger zegt dat hij nu anderhalve maand clean is. "En ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik ga, durf ik te zeggen, nooit meer drinken." 

Lees meer over
Douwe Bob