GEEN ONDERZOEK NAAR PRIVÉLEVEN

VPRO reageert op vermeend huiselijk geweld Theo Maassen: 'Geen onderzoek naar privéleven'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVPRO reageert op vermeend huiselijk geweld Theo Maassen: 'Geen onderzoek naar privéleven'
RTL

Presentator en cabaretier Theo Maassen (57) ligt onder vuur nu showbizzblad 'Privé' naar buiten is gekomen met een verhaal waarin hij wordt beticht van huiselijk geweld. De VPRO, waarbij Theo 'Zomergasten' presenteert, laat weten deze geruchten al langere tijd te kennen maar geen reden te zien om hem niet in te zetten als presentator. Dat laat de omroep weten aan RTL Boulevard.

"Er zijn ook geen klachten of meldingen bekend"

In de nieuwste Privé wordt beweerd dat Theo zijn vrouw fysiek heeft mishandeld, nadat zij hem confronteerde met overspel. Hij zou er volgens het blad meerdere minnaressen op nahouden. Ook zou een ex-vriendin tegenover het tijdschrift hebben verklaard dat zij weleens een hoofdwond heeft opgelopen tijdens hun relatie. 

Theo Maassen debuteert als presentator van Zomergasten
Lees ook

Theo Maassen debuteert als presentator van Zomergasten

De VPRO is in 2023 ingelicht over deze geruchten. 'In het voorjaar van 2023 is de VPRO geattendeerd op een mogelijke kwestie die zich zou hebben afgespeeld in de privésfeer van Theo Maassen. Dat was aanleiding om als werkgever na te gaan of er ongepaste of grensoverschrijdende gedragingen hebben plaatsgevonden in onze werkrelatie met Theo Maassen, recent maar ook in het verleden', zegt de VPRO in een reactie aan RTL Boulevard. 'Dit is niet geconstateerd, er zijn ook geen klachten of meldingen bekend.'

De omroep is niet in de thuissituatie van Theo gedoken. 'De VPRO heeft als werkgever geen onderzoek gedaan naar het privéleven van Theo Maassen. Er is wel gesproken met direct betrokkenen maar de VPRO doet hier gezien de privésfeer geen mededelingen over.'

Daarom kon Theo vorig jaar zomer gewoon beginnen aan zijn presentatieklus voor de omroep. 'Alles overwegend heeft de hoofdredactie geen reden gezien om Theo Maassen niet in te schakelen als presentator van Zomergasten', zegt de VPRO.

Lees meer over
Theo MaassenVPRO