GROTE AFWEZIGTSTEN

Nieuw beleid bij GTST: na Merel en Stefano ook Linda en Luuk weg?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykNieuw beleid bij GTST: na Merel en Stefano ook Linda en Luuk weg?
RTL

Het is kijkers van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' de laatste tijd vast opgevallen dat personages plotseling en voor langere tijd uit beeld verdwijnen. Zo ook Merel en Stefano, en naar verluidt verlaten ook Linda en Luuk later dit jaar Meerdijk voor langere tijd. Hoe zit dat precies?

"Dit gebeurt ten goede van de serie, om andere verhaallijnen meer aandacht te geven"

Begin januari zien GTST-kijkers Merel en Stefano de koffers pakken voor een reis naar New York. Dik een maand geleden al, terwijl ze drie weken zouden gaan; waar blijven ze toch? 

Een woordvoerder van RTL bevestigt na berichtgeving van Televizier dat Sophie Bouquet en Bas Muijs door nieuw beleid er 'tijdelijk uitgeschreven' zijn. "Dit gebeurt ten goede van de serie, om andere verhaallijnen meer aandacht te geven. Dat gaat vaker gebeuren." Ze verzekert wel dat het koppel terugkeert. Wanneer precies, moet alleen nog blijken. 

GTST wil verhaallijnen, zeker met 'maatschappelijke onderwerpen die je zorgvuldig moet behandelen', 'de aandacht geven die ze nodig hebben'. Zo bereikt het liefdesverhaal van Merel en Stefano afgelopen kerst een diepte- en hoogtepunt, maar lijkt dat nu ruimte te maken voor onder meer het ziekteproces van Laura (Jette van der Meij).

Hevige huwelijksperikelen in valentijnsmaand GTST
Lees ook

Hevige huwelijksperikelen in valentijnsmaand GTST

Het gerucht dat ook Linda en Luuk er om dezelfde reden later dit jaar ertussenuit knijpen, wil RTL tegenover RTL Boulevard bevestigen noch ontkennen. Het zou te maken hebben met de rollen van Babette van Veen en Kees Boot in de musical 40-45. Momenteel zien kijkers hoe het soapstel zich voorbereidt op hun bruiloft. Wellicht plakken de schrijvers daar een langdurige huwelijksreis aan vast. 

Wat kijkers wel mogen weten, is dat onder anderen Laura en Janine (Caroline De Bruijn) momenteel op Curaçao zijn voor opnames: 

Lees meer over
Babette van VeenKees BootSophie BouquetBas MuijsGTST