ONDER DE GOORDEL

Gordon na kritiek en gelach in Vandaag Inside: 'Doet gewoon pijn'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© BNNVARAGordon na kritiek en gelach in Vandaag Inside: 'Doet gewoon pijn'
RTL

Sinds Gordon (55) terug is op Instagram en een nieuw album heeft uitgebracht, is het net alsof hij nooit is weggeweest. Als vanouds gaat Goor iedere dag in zowat elk programma over de tong. Soms is er lof, maar vaak is er ook kritiek, zoals in 'Vandaag Inside'. In NPO-talkshow 'Sophie & Jeroen' wil presentator Jeroen Pauw (63) van Gordon weten of hij niet ook zelf beter met kritiek aan zijn adres om kan gaan.

"Ik maak een hele mooie – in mijn ogen dan – nieuwe cd en dan word je daar landelijk om uitgelachen"

Gordon haalt wanneer hij te gast is bij Sophie & Jeroen het veelbesproken moment in Vandaag Inside aan, waar Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen smakelijk lachen om een stukje van zijn albumpresentatie. In het fragment zou Goor volgens het drietal aardig vals zingen. "Het zit me in zoverre dwars… Dat soort dingen doen gewoon pijn", zegt Gordon. "Ik maak een hele mooie – in mijn ogen dan – nieuwe cd en dan word je daar landelijk om uitgelachen. Dan denk ik: jezus."

Jeroen vraagt zich echter af waarom Gordon de mannen van VI zo serieus neemt. "Ik moet je zeggen: ik kijk heel graag naar de jongens van VI en ik moest er ook om lachen. Dan denk ik: je bent een man die makkelijk uitdeelt, dan moet je af en toe ook een beetje ontvangen, toch?"

Gordon wil geen serie over zijn leven: 'Ik doe het niet'
Lees ook

Gordon wil geen serie over zijn leven: 'Ik doe het niet'

De zanger vindt echter dat hij wel degelijk kan incasseren. "Want als je weet wat ik de afgelopen jaren voor bagger over me heen heb gekregen, dan moet je echt wel wat kunnen incasseren." Sidekick Olcay Gulsen ziet dat anders. "Je weet toch gewoon dat die mannen van VI daar gaan zitten. Ze maken iedereen en alles belachelijk. Waarom raakt het je?" vraagt ze aan Gordon. "Je zegt dat het je pijn doet en dan denk ik: dan heb je toch geen olifantenhuid."

Maar Gordon blijft bij zijn punt dat de redactie van VI willens en wetens een fragment heeft uitgezonden waarop zijn stem minder goed klinkt. "Want ik heb repetitiebeelden die wél goed zijn", zegt hij.

Eén ding dat wel zeker is, is dat Gordon geen confrontatie uit de weg gaat. Woensdagavond schuift hij namelijk aan bij Wilfred, René en Johan in hun SBS-talkshow.

RTL Boulevard sprak Goor vorige week tijdens zijn albumpresentatie. Beelden daarvan zie je in de video hieronder.

Sophie & Jeroen zie je iedere werkdag om 19.00 uur bij NPO 1. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.

Lees meer over
GordonJeroen PauwOlcay Gulsen