Realiteit om wat anders te doen

Debbie uit B&B Vol Liefde stopte met tv-werk na overlijden vriendinnen: 'Ging relativeren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6 / TalpaDebbie uit B&B Vol Liefde stopte met tv-werk na overlijden vriendinnen: 'Ging relativeren'
RTL

Nederland maakte zomer vorig jaar kennis met Debbie de Jong in het tv-programma 'B&B Vol Liefde'. Debbie had toen echter allang kennisgemaakt met de tv-wereld, omdat ze jaren achter de schermen werkte. In 'Chateau Meiland VIPS' blikt Debbie terug op haar werk bij de televisie én vertelt ze meer over waarom ze gestopt is met dat werk.

"Bij televisie werken is zeven dagen per week doorgaan"

Het is Martien Meiland die vraagt waarom Debbie stopte met haar tv-werk. "Ik had twee vriendinnetjes van mij die doodgingen aan kanker", zegt Debbie dan. Dat zorgde voor realiteitsbesef bij de fleurige verschijning.

"Bij televisie werken is zeven dagen per week doorgaan. Dan word je geleefd door de omroepbazen", zegt Debbie. "Wij waren soms een half jaar met een programma bezig. En het kan heel makkelijk langs iemand heen gaan. Ik ging het ook relativeren."

Angela over Chateau Meiland VIPS: 'Hoe lang gaan ze het uitmelken?'
Lees ook

Angela over Chateau Meiland VIPS: 'Hoe lang gaan ze het uitmelken?'

Tegenwoordig runt Debbie, zoals we inmiddels allemaal weten, een bed and breakfast in Spanje. "Wat ik nu doe, is ook niet altijd helemaal realistisch. Want mensen zijn altijd op vakantie", vertelt ze. "Maar ik vind het heerlijk om het gezellig en leuk te maken. En ik ben ook blij als ze weer weggaan, haha."

In oktober was B&B Vol Liefde ook genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Achteraf gezien vond Debbie dat 'een absurde toestand'. "Het was een grote deceptie dat we verloren. Paul zegt steeds: we hebben niet gewonnen", zegt ze. "Wij gunden het de makers. Ik gun die mensen die daar zo dag en nacht... want dat is een productie hoor, zo'n B&B Vol Liefde. Het is zoveel werk. Ik vond het wel heel erg jammer."

Chateau Meiland VIPS zie je iedere maandag bij SBS6. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.

Lees meer over
Martien MeilandMaxime MeilandMontana MeilandErica MeilandChateau Meiland