Veel pijn

Johan Derksen deelt echte reden van afwezigheid in Vandaag Inside

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Talpa/screenshot Vandaag Inside 8 maart 2024Johan Derksen deelt echte reden van afwezigheid in Vandaag Inside
RTL

Johan Derksen (75) was donderdagavond de grote afwezige in 'Vandaag Inside'. Gelukkig zat De Snor vrijdagavond gewoon weer aan de talkshowtafel, maar onthulde hij iets heel anders dan een griep onder de leden te hebben. "Ik heb iets heel naars meegemaakt", begon Johan zijn verhaal.

"Er kan een perforatie komen en dan zit er een gat in je darm"

De analist, die zichtbaar en hoorbaar weer de oude was, kampt al jaren met de gevolgen van een terugkerende liesbreuk. Het ging donderdag onderweg naar de studio van Vandaag Inside mis in de auto. "Ik zat in de auto en er zat een darm klem. Nou, dan wil je niet weten hoe pijn dat doet. Je kunt niet meer zitten en je kunt ook niks met je benen doen daar." 

Kijkers Vandaag Inside missen zieke Johan Derksen (als kiespijn)
Lees ook

Kijkers Vandaag Inside missen zieke Johan Derksen (als kiespijn)

Johan, die op dat moment 'zeiknat van het zweet' was, vroeg zijn chauffeur om rechtsomkeert naar huis te maken. "Ik ben in mijn bed gaan liggen met die benen wijd, maar dat hielp niet en ik had pijn in mijn pens, jongen. En dan in één keer voel je: tjoep. En dan is het over." 

Uiteraard werden er tijdens het verhaal van Johan op z'n VI's grappen gemaakt, maar de scheur in z'n buikvlies waar Johan naar eigen zeggen mee kampt, kan ook 'heel gevaarlijk' zijn. "Er kan een perforatie komen en dan zit er een gat in je darm en dan moeten ze een heel stuk darm weghalen. Daar hebben ze ook voor gewaarschuwd", legde Johan uit. "Het is heel vervelend. Alleen mensen die een liesbreuk hebben gehad weten wat het is. De rest is abracadabra... Maar het is veel erger dan menstrueren, bijvoorbeeld."

De Snor zei volgende week naar de dokter te gaan. "Ik ga nu wat laten doen ja", zei hij over de nodige operatie in het ziekenhuis, waar ze Johan eerder volgens hem 'niet serieus' namen.

Wilfred Genee gaf Johan nog een liesbreukband cadeau en weet nu wat hem te doen staat als Johan tijdens een uitzending zo'n aanval krijgt: hem 'op tafel gooien'. 

Lees meer over
Johan DerksenVandaag Inside