Joost Klein, droom groot

Joost Klein in Engelstalig interview: 'Hoop dat mijn ouders trots zijn'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJoost Klein in Engelstalig interview: 'Hoop dat mijn ouders trots zijn'
RTL

Nu Joost Klein (26) meedoet aan het Eurovisiesongfestival met zijn nummer 'Europapa' krijgt hij veel internationale aandacht. Zo ook van Wiwibloggs, een bekend songfestivalkanaal op YouTube. In een interview met oprichter en journalist William Lee Adams vertelt Joost dat hij hoopt dat zijn ouders trots op hem zijn.

"Ik denk dat mijn vader heel hard zou lachen"

Joost heeft zijn ouders op jonge leeftijd verloren. Toen Joost 12 jaar was, overleed zijn vader aan kanker. Zijn moeder overleed een jaar later aan een hartstilstand. De zanger verwerkt dit trauma in het nummer 'Europapa'. Wiwibloggs is benieuwd wat Joost denkt dat zijn ouders vinden van zijn nummer en deelname aan het Eurovisiesongfestival. "Ik denk dat mijn vader heel hard zou lachen", antwoordt hij. "Hij zou zeggen: 'Deze jongen zei altijd dat hij dit wilde doen. En hij heeft zijn zin gekregen.'"

Joost Klein dankbaar voor historische Top40-plek: 'Heel gek gevoel'
Lees ook

Joost Klein dankbaar voor historische Top40-plek: 'Heel gek gevoel'

"Ik denk dat mijn moeder heel trots zou zijn", gaat hij verder. "Ze zou in stilte lachen. Mijn vader zou heel wat grappen maken over mijn outfit en hoe ik eruitzie. Maar wel op een vriendelijke manier." Joost heeft maar één wens. "Ik hoop dat ze heel erg trots op me zijn. En als zij het niet zijn, is de rest van de wereld het wel op dit moment." 

Joost staat hoog bij de bookmakers. In de video hieronder zie je zijn grootste concurrenten. 

Lees meer over
Joost Klein