LenGTSTekriebels

Nieuw GTST-gezicht gaat veel losmaken in Meerdijk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykNieuw GTST-gezicht gaat veel losmaken in Meerdijk
RTL

De tijd van onbezorgdheid is voorbij voor Nina (Marly van der Velden, 36) en Bing (Everon Jackson Hooi, 41) in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Hun dochter Nola (Noa Jacobus, 19) is al een tijd flink aan het puberen en maandagavond zien kijkers hoe haar allereerste liefdesverhaallijn wordt ingeluid met Troj (Mingus Claessen, 19).

Kleine meisjes worden groot. Nola zag in 2013 het levenslicht in Meerdijk. Voor de nieuwe kijker, of de fan die het even niet meer wist: Nola is niet de biologische dochter van Bing, maar van Mike (Louis Talpe). Nina raakte tijdens haar huwelijk met Noud (Ruud Feltkamp) zwanger van Mike, maar voedde hun kind uiteindelijk met Noud op - en nu dus al jaren met Bing. 

De biologische vader van Nola leeft niet meer. Vlak na haar geboorte kwam Mike om het leven in een van de meest zinderende cliffhangers in de geschiedenis van GTST. De parachute waar hij tijdens het vrijgezellenfeestje van Rik (Ferri Somogyi) voor hij trouwde met Nuran (Toprak Yalçiner) mee sprong, bleek gesaboteerd te zijn. 

De boosdoener? De bruidegom, die eigenlijk Aysen (Dilan Yurdakul) te pletter wilde laten vallen, omdat zij de moord op zijn broer Danny (Jan Kooijman) op haar geweten had.

GTST-zomercliffs die in je soapgeheugen gegrift staan
Lees ook

GTST-zomercliffs die in je soapgeheugen gegrift staan

Goed, Nola had dus een bewogen voorgeschiedenis in het soapdorp. Na de zomercliffhanger van 2022 was het volgens de scriptschrijvers tijd om haar zelf het nodige mee te laten maken. Nola, die voor de zomer nog maar een klein meisje was, was plotseling geen kind meer, maar een tiener. 

In die zomer debuteerde de toen al 18-jarige Noa Jacobus als de soapdochter van Nina, die op dat moment in de huid moest kruipen van de nog 12-jarige Sanders-telg. Een zichtbaar leeftijdsverschil waar sommige kijkers aan moesten wennen. Er brak ook een nieuw tijdperk voor Marly en Everon aan, die nu voor het eerst de ouders van een puberend soapkind moesten spelen. 

Het grote voordeel van de 18-jarige actrice die de GTST-rol nu kreeg, was dat zij niet meer onder de kinderwet viel. En dus mocht Noa spelen hoe Nola een trauma opliep na de politie-inval tijdens een logeerpartijtje bij de criminele vader van een vriendin. Ze raakte hierbij gewond aan haar oog en moest vervolgens afleveringen lang met een ooglapje op rondlopen. 

Gelukkig breken er nu leukere tijden aan voor de arme meid. De kloof tussen haar echte en soapleeftijd hebben de scripstschrijvers een stuk kleiner gemaakt. Nola heeft inmiddels de leeftijd bereikt waarop haar ouders haar kalverliefde serieus moeten gaan nemen. Of ze met klusjesman Troj een schat van een jongen, of nou ja, het paard van Troje binnenhaalt, moet nog blijken. 

Mingus Claessen vertelt voor de camera van RTL Boulevard over zijn soapdebuut:

Lees meer over
Noa JacobusMarly van der VeldenEveron Jackson HooiGTST