Quinten voeten uit

De Kraantjes uit Een Huis Vol Emigreert krijgen hulp op camping van thuisblijvende zoon Quinten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @dekraantjesDe Kraantjes uit Een Huis Vol Emigreert krijgen hulp op camping van thuisblijvende zoon Quinten
RTL

De familie Kraan is inmiddels helemaal ingeburgerd in Luxemburg. In het programma 'Een Huis Vol Emigreert' was te zien hoe de Kraantjes in dat land een camping hebben geopend. Door hun emigratie hebben ze op emotionele wijze afscheid moeten nemen van oudste zoons Sam en Quinten. Zij zijn in Nederland blijven wonen. Maar zoon Quinten werkt inmiddels wel mee op de camping, vertelt Linda Kraan op de website van KRO-NCRV.

"We kunnen elkaar helaas niet veel zien"

"Ik ben voor mijn gevoel op vakantie op mijn eigen camping", vertelt Linda Kraan. De familie heeft erg moeten wennen aan hun nieuwe carrière als campinghouder in Luxemburg. "Alles was nieuw voor ons, we hadden nog nooit een camping gerund en dan zit je ook nog met de taalbarrière. Maar daarom zijn we extra trots dat we ons eerste seizoen succesvol hebben afgerond, ondanks de slechte weersomstandigheden en ondanks de heftige start."

De Kraantjes hinten op emotionele verrassing in Een Huis Vol Emigreert
Lees ook

De Kraantjes hinten op emotionele verrassing in Een Huis Vol Emigreert

Ook de kinderen hebben hun draai gevonden. "De kleintjes zijn gewend op hun school en de hele routine daaromheen. Ze worden nu bijvoorbeeld altijd met de bus gebracht. En het is fijn dat er op de scholen veel verschillende talen worden gesproken. Engels, Frans, Duits, en zelfs Portugees. Dat pikken ze heel snel op." 

Zoons Sam en Quinten zijn achtergebleven in Nederland. Al werkt laatstgenoemde komend seizoen met zijn vriendin mee op de camping. "Quinten en Caressa zijn nu op vakantie bij ons en we zijn samen de eerste plannen aan het maken voor het aankomende seizoen", vertelt Linda.

Voor Sam is dat een stuk lastiger. "Sam missen we nog steeds heel erg. Dat is echt een heel groot nadeel aan deze emigratie en een groot offer. Hij heeft een vriendin en een onregelmatige baan, dus we kunnen elkaar helaas niet veel zien. Gelukkig kunnen we elkaar altijd bellen." 

Lees meer over
Een Huis Vol