Nuchter de lakens delen

Bridget Maasland vond daten zonder alcohol doodeng: 'Maar seks was fantastisch'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @bridgetmaasland Bridget Maasland vond daten zonder alcohol doodeng: 'Maar seks was fantastisch'
RTL

Bridget Maasland (49) besloot twee jaar geleden om volledig te stoppen met drinken. Een besluit waar ze tot op de dag van vandaag achter staat én waar ze de voordelen van plukt, vertelt ze in de nieuwe 'LINDA.' De presentatrice vertelt uitgebreid over de reden om te stoppen en hoe het is om nuchter te daten.

"Ik voelde aan alles dat ik mezelf nu niet moest verdoven"

Bridget begon vrij laat met drinken: pas na haar scheiding op haar 33ste ging ze aan de wijn. "Een vriendin die in hetzelfde schuitje zat, kwam bij me wonen. En samen hebben we heel wat avonden met veel wijn aan de keukentafel gezeten", blikt ze terug. De presentatrice ervaarde naar eigen zeggen een 'verlate puberteit'. Destijds merkte ze al dat ze niet goed tegen drank kon: een avondje doorzakken stond gelijk aan een week bijkomen. "Ik kan er gewoon lichamelijk niet tegen", concludeert ze. 

Bridget Maasland deelt 'schaamteloos kiekje' in bikini: 'Eindelijk weer mezelf'
Lees ook

Bridget Maasland deelt 'schaamteloos kiekje' in bikini: 'Eindelijk weer mezelf'

Toch duurde het nog even voordat ze besloot om te stoppen met drinken. Toen ze las dat vrouwen die in de overgang zitten meer kans hebben om borstkanker te ontwikkelen, begon ze zich af te vragen waarom ze eigenlijk nog dronk. Toen rond diezelfde tijd ook nog eens haar relatie met André Hazes op de klippen liep, besloot ze de knop om te zetten. "Ik voelde aan alles dat ik mezelf nu niet moest verdoven. Ik wilde dit niet wegstoppen, ik moest het verdriet aangaan."

Van dat besluit plukt ze vandaag de dag nog steeds de vruchten. "Ik had meer focus, sliep beter, voelde me gezonder – het hele riedeltje. Ik hoef nooit meer na te denken of ik wel met de auto kan, of ik morgen kan gaan sporten, of die afspraak wel door kan gaan. Fantastisch."

Toch moet ze toegeven dat het niet altijd makkelijk is om niet te drinken. De eerste keer nuchter op een date gaan vond ze bijvoorbeeld doodeng. "Ik vloog er speciaal voor naar Madrid en eindigde uiteindelijk met deze man op een hotelkamer", blikt ze terug. "Daar stond natuurlijk zo’n koelkastje met allemaal flesjes drank erin. Ik twijfelde. Want waarom niet even die ergste spanning eraf halen? Maar ik deed het niet en toen ik de volgende dag terugvloog, was ik zó trots op mezelf. Want het was echt een leuke avond, de sex was fantastisch en ik kon het me nog allemaal herinneren ook. De ultieme win-winsituatie."

In Aran on Tour vertelde Bridget eerder al uitgebreid over haar nieuwe levensstijl: 

Lees meer over
Bridget Maasland