Rise and songfestival 2025?

'Joost Klein wordt een spook dat voor altijd over het songfestival heen wappert'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP 'Joost Klein wordt een spook dat voor altijd over het songfestival heen wappert'
RTL

Ondanks het grote songfestivaldebacle van dit jaar, hint Joost Klein (26) erop dat hij volgend jaar best op de bühne in Zwitserland wil staan. Tijdens zijn Pinkpop-optreden riep hij: 'Why the fuck not, 2025' en op het Instagram-profiel van de 'Europapa'-zanger prijkt 'Eurovision 2025' in zijn bio. Maar zou hij dit ook serieus menen? Luuk Ikink (41) en Rob Goossens (33) zetten er zo hun vraagtekens bij in de nieuwe De BLVD Podcast.

"Met zijn talent voor marketing en wat er dit jaar is gebeurd, is hij al een Eurovisielegende"

Joost is natuurlijk niet vies van een beetje stennis schoppen en Rob denkt dat dit nu ook het geval is. "Ik denk dat hij dit gewoon als buzz ziet. Dat als hij dit soort rare dingen zegt, wat toch niemand verwacht en ergens ook weer wel, dat er dan weer over hem gepraat wordt en dat dat zijn voornaamste doel is." Luuk sluit een nieuwe deelname echter niet uit. "Het was ook wel zijn grote droom hè, het songfestival", verwijst hij naar Joosts eerdere uitspraken. "En dat is nu niet helemaal vervuld. Misschien heeft hij die droom nog steeds en komt het een beetje aan de oppervlakte en denkt hij heel erg: lekker manifesteren, ik ga gewoon roepen dat ik meedoe."

Joost Klein brengt voetballied uit: 'Officieel Euro2024-anthem'
Lees ook

Joost Klein brengt voetballied uit: 'Officieel Euro2024-anthem'

Mocht Joost nog een keer meedoen, dan is de kans volgens Luuk heel groot dat hij wint. "En dan wordt hij een soort Eurovisie-legende, dat is natuurlijk wel een spannend idee om in je hoofd te hebben." Rob meent dat hij die status allang heeft bereikt: "Met zijn talent voor marketing en wat er dit jaar is gebeurd, is hij al een Eurovisie-legende." Volgens hem is het vooral de vraag of Joost zich aan de regels van de EBU kan en wil gaan houden. "Hij heeft kunnen ervaren wat voor keurslijf dat songfestival is, wat voor boeven daar achter de schermen de touwtjes in handen hebben en ook niet van plan zijn om te wijken." 

Toch zou een nieuwe deelname hem volgens Luuk naar een ander niveau tillen. "Je kunt natuurlijk een legende worden die iets bereikt, óf je kunt een soort van spook worden dat vanaf nu altijd over dat songfestival heen wappert, het is allebei heel leuk."

De mannen blijken toch vooral de voorkeur te hebben voor dat spookscenario. Sterker nog: ze denken dat als Joost niet mee doet, zijn legende alleen maar groter zal worden. Je kunt de aflevering van De BLVD Podcast hieronder beluisteren.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Hoewel Joost het dus al van de daken schreeuwt, klinkt er vanuit AVROTROS nog een heel ander geluid...

Lees meer over
Joost KleinRob GoossensLuuk IkinkAVROTROSDe BLVD PodcastEurovisiesongfestival