Renéé heb je, rijbewijs kun je krijgen

Logé zonder rijbewijs dealbreaker voor Iris in B&B: 'Dan ga ik naar huis'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLLogé zonder rijbewijs dealbreaker voor Iris in B&B: 'Dan ga ik naar huis'
RTL

De eerste nacht van René zit erop bij Iris in 'B&B Vol Liefde'. Hoewel de eerste ontmoeting goed gaat, ziet Iris beren op de Griekse weg naar haar hart. René lijkt niet de ware voor haar te zijn.

"Haar relatie valt of staat bij een rijbewijs"

Iris heeft 's nachts flink lopen malen over haar logé. "Ik vind hem een ontzettend lieve, hartelijke, aardige man, maar ik weet niet of hij een man voor mij is. Wat ik zoek is meer een party animal", biecht ze op. René heeft het wel naar z'n zin met de B&B-eigenaresse. "De sfeer is gezellig als ik met Iris aan een tafeltje zit. Het is rustig, op ons gemak. We zijn niet gespannen."

De situatie is voor René ook nieuw. Hij is daarom vroeg 'zijn mandje' ingegaan. "Ik ben nog aan het wennen. Ik moet nog een beetje landen op de grond. Dan kunnen er rare, wonderbaarlijke dingen gaan gebeuren."

Wie is Iris uit B&B Vol Liefde 2024?
Lees ook

Wie is Iris uit B&B Vol Liefde 2024?

Maar Renés zoektocht naar de liefde wordt gepauzeerd. Iris is namelijk druk bezig met het runnen en schoonmaken van haar B&B en niet kort daarna komt Sandra, de aanwezige vriendin van Iris, langs. "Ik hoop niet dat ze in weg gaat lopen", verzucht René. "Dat ze te veel aandacht gaat vragen aan Iris, want dat gaat ten koste van mijn tijd. Dat gaat niet. Dat mag niet."

Sandra wordt op sleeptouw genomen door Iris en dus gaan ze met z'n drieën lunchen in een Griekse taverne. Dat is tegen het zere been van René. "Ik was liever alleen met Iris gegaan. Vooral omdat Sandra flink aanwezig is", zegt hij. "Wat ik van Sandra vind? Heel erg irritant." 

Om het toch gezellig te maken met de dames gooit René het over een andere boeg. Hij besluit een glaasje wijn mee te drinken. Iets wat hij normaal niet doet. "Ik drink geen alcohol, omdat ik het zo smerig vind. En zeker wijn..." Iris vindt er wat van dat hij nu wel alcohol drinkt. "Deze man wil zelfs dingen voor mij gaan doen die hij zelf helemaal niet leuk vindt. (...) Dat moet hij gewoon niet doen."

Dan moet de grootste klap voor Iris nog komen. "Je rijdt wel auto?" vraagt ze René tijdens de lunch. "Nee, ik heb geen rijbewijs", antwoordt hij tot grote schrik van Iris. "Dat is wel een must hoor, om hier een rijbewijs te hebben." 

Het is een dealbreaker voor de B&B-eigenaresse. "Ik wil wel direct zo eerlijk mogelijk tegen hem zijn. Hem niet aan het lijntje houden", vertelt ze achteraf. "Als dat voor jou een dingetje is, dan gaan we naar huis", zegt René resoluut. "Ik moet even verwerken dat het om een rijbewijs gaat in plaats van liefde. Dat snap ik niet helemaal. Haar relatie valt of staat bij een rijbewijs. Die heb ik niet, dus dan zijn we snel klaar. Dan ga ik terug naar huis."

Of René daadwerkelijk het vliegtuig pakt naar huis, zie je in het vervolg van B&B Vol Liefde. Je ziet het datingprogramma elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je de afleveringen terug én vooruit. 

Lees meer over
B&B Vol liefde