Op Joop van zegen

Joop heeft eigen koffiemachine mee in B&B Vol Liefde, walgt op voorhand van Anja's filterkoffie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLJoop heeft eigen koffiemachine mee in B&B Vol Liefde, walgt op voorhand van Anja's filterkoffie
RTL

Anja heeft Joop nog geen 24 uur over de vloer in 'B&B Vol Liefde' of hij vult al de hele ruimte met zijn aanwezigheid. Anja moet niet alleen plaatsmaken voor hem, maar ook voor zijn koffiezetapparaat. Want de filterkoffie van Anja... die is niet te drinken, denkt Joop.

"Zal het een grap zijn?"

Het is ochtend en Joop heeft wel zin in een kop koffie. Als Anja voorstelt om koffie voor hem te zetten, komt hij met een mededeling. "Ik vind het zo erg. Ik wil zeggen: 'Dat moet je doen', maar ik hou van heel lekkere koffie. Ik zag dat jij nog van die hele ouderwetse filterkoffie hebt", zegt Joop zonder nog maar een slok te hebben geproefd. Anja is met stomheid geslagen en dat is van haar gezicht af te lezen. "Die in jouw ogen misschien niet lekker is", reageert ze verbouwereerd. 

Joop laat zich na eerdere ervaringen niet verrassen in Frankrijk en heeft zijn eigen koffiemachine meegenomen. En hij wil de hele keuken van Anja verbouwen om zijn geliefde apparaat een plek te geven. "Die kan weg", zegt hij terwijl hij naar het koffiezetapparaat van Anja wijst. "Nee", zegt Anja resoluut. "Dat gaan we niet doen. Jij gaat je eigen koffiezetapparaat lekker boven neerzetten." Anja valt van de ene verbazing in de andere. "Ik denk: zal het een grap zijn? Nee, het is geen grap van hem", concludeert ze. "Daar scoor je geen punten mee, nee." 

Op zijn kamer heeft Joop een plekje gevonden waar zijn machine kan staan, maar daarvoor moet wederom Anja's inrichting veranderd worden. "Ik wil mijn eigen systeempje niet helemaal weg hebben, snap je?" zegt Anja. Ze is helemaal van haar apropos en wil zich terugtrekken na wat haar allemaal is overkomen op de vroege ochtend. "Goh, bijzonder hè?" verzucht ze.

Wie is Anja uit B&B Vol Liefde 2024?
Lees ook

Wie is Anja uit B&B Vol Liefde 2024?

Het wordt de tijd dat Joop wat punten scoort. Daarom heeft Anja wat buitenklusjes bedacht die ze samen kunnen doen. Maar of dat nou zo goed gaat... "Mag ik even iets zeggen?" vraagt ze hem. "Je staat midden in m'n hortensia." Zulke aanwijzingen pakt Joop goed op. "Anja is heel direct. Dat vind ik fijn." Al komt hij er wel achter dat Anja graag dingen doet op haar eigen manier. "Ik hoop dat ze mij een beetje gaat vertrouwen. Dat ik m'n eigen weg weet te vinden. Dat ik m'n eigen verantwoordelijkheid heb en dat ik niet zo maar de boel af ga breken of stuk ga maken." 

Joop doet het alleraardigst. "Ik vind dat je er wel leuk uitziet zo", lacht Anja wanneer Joop druk bezig is met de wildgroei rondom haar B&B. Hij scoort eindelijk weer eens punten. "Het jongensachtige van Joop toen hij gisteren arriveerde, wat daarna op de achtergrond raakte, zie ik vandaag wat meer terugkomen. Wat er waarschijnlijk mee te maken heeft dat hij zich wat meer op z'n gemak voelt", zegt Anja over haar eerste liefdeskandidaat. "Dat is leuk om te zien." 

Joop vindt Anja erg leuk en is benieuwd wat zij van hem vindt. "Ik voel me heel erg op m'n gemak bij je", vertelt ze. Al vindt ze hem ook wat veel. Daar kan Joop zich wel in vinden. "Ik moet ook een keer ophouden met zeggen dat ik haar knap vind, maar ik vind haar ook gewoon knap. Ik vind dat er erg veel plezier is." Als Anja begint te lachen, kan Joop het tóch niet laten. "Je bent zo knap als je zo lacht", vertelt hij haar weer. "Dan krijg je iets in je gezicht, iets schalks. Dat vind ik echt leuk." 

Anja vindt die complimenten wel iets hebben. "Vroeger zou ik me daar heel ongemakkelijk bij hebben gevoeld, en dat is zo fijn als je ouder bent: dat heb ik nu dus niet. Dat is zo fijn. Dan kan ik gewoon een glimlach op m'n gezicht krijgen." Joop gaat steeds iets verder. Als hij het over de toekomst heeft, trapt Anja op de rem. "Ik doe toch een stapje terug. Deze dagen zijn ook een manier om elkaar beter te leren kennen of je überhaupt die volgende stap zou willen maken. Wij hebben elkaar gisteren ontmoet, daarin ga jij toch iets harder dan ik." Joop belooft daarop gas terug te nemen. 

Of het Joop lukt om het gaspedaal meer los te laten tijdens zijn logeerpartij bij Anja zie je in het vervolg van B&B Vol Liefde. Het programma wordt elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4 uitgezonden. Bij Videoland kijk je terug én vooruit. 

Lees meer over
B&B Vol liefde