Europaparanoia

Extra getuigenverklaringen zorgen voor vertraging in zaak Joost Klein

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPExtra getuigenverklaringen zorgen voor vertraging in zaak Joost Klein
RTL

De Zweedse advocaat van Joost Klein (26) verwacht pas over enkele weken verder te kunnen met de zaak tegen de artiest. Dat laat hij donderdag weten aan het ANP. Hij wacht nog op de vertaling van de getuigenverklaringen uit Nederland, die momenteel bij het Zweedse Openbaar Ministerie liggen.

Het Zweedse OM laat desgevraagd weten dat de verklaringen woensdag zijn ontvangen. Nadat ze zijn vertaald, vergelijkt het OM de verklaringen met de rest van het onderzoek. "Als wij oordelen dat het bewijs toereikend is, sturen we alle informatie naar de verdachte en zijn advocaat voordat we besluiten of we hem willen vervolgen of niet", aldus het Zweedse OM. Het is niet bekend hoelang dat precies duurt.

Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door het OM
Lees ook

Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door het OM

Maandag werd bekend dat het Nederlandse Openbaar Ministerie op verzoek van het Zweedse OM nieuwe getuigen heeft gehoord in de zaak tegen de Nederlandse songfestivaldeelnemer. Het is niet bekendgemaakt wie die getuigen zijn of hoeveel getuigen zijn gehoord. De zittingsdatum werd eerder verplaatst omdat getuigen uit Nederland gehoord moesten worden.

In mei werd Joost gediskwalificeerd tijdens het Eurovisie Songfestival na een incident achter de schermen. Volgens omroep AVROTROS zou de artiest 'een dreigende beweging' hebben gemaakt naar een cameravrouw. Het is niet bekend wanneer de zaak dient.

Lees meer over
Joost Klein