B&Benieuwd

Bedenker B&B Vol Liefde onthult het geheim achter de hitserie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBedenker B&B Vol Liefde onthult het geheim achter de hitserie
RTL

Als je je afvraagt waarom zoveel mensen wekelijks in de ban zijn van 'B&B Vol Liefde', dan is de bedenker en creatieve geest achter deze hit dé man met alle antwoorden. Ralph de Beurs is de creatieve directeur van RTL en verklapt het succes van de populaire realityreeks.

"Alle deelnemers zijn echt"

Het idee voor B&B Vol Liefde kwam voort vanuit een ander programma. "We volgden stellen die voor een prikkie een huis kochten in Spanje en Italië", vertelt Ralph in WNL In de Kantine op NPO Radio 1. Hij verwijst daarmee naar programma's zoals Het Spaanse Dorp: Polopos en Het Italiaanse Dorp: Ollolai. "Maar wat nou als de partner ineens wegvalt door ziekte of mensen gaan uit elkaar? Dan blijft iemand zielsalleen achter. Om daar wat aan te doen, bedacht ik het concept."

Annemarie uit B&B Vol Liefde gefrustreerd door Robert Jan: 'Behoorlijk dominant'
Lees ook

Annemarie uit B&B Vol Liefde gefrustreerd door Robert Jan: 'Behoorlijk dominant'

Dat bleek een gouden zet, want er kijken dagelijks miljoenen mensen naar de aflevering. De eerste aflevering, die sinds vorige week maandag te zien is, heeft in de eerste week meer dan twee miljoen kijkers weten te betoveren. De show biedt een kijkje in het leven van mensen die hun leven omgooien voor een avontuur in het buitenland. Het succes van B&B Vol Liefde ligt volgens de creative director ook in de authenticiteit van de deelnemers. 

"Alle deelnemers zijn echt", belooft Ralph. De kijkers herkennen zichzelf in de avontuurlijke dromen en de zoektocht naar liefde en precies dat maakt het programma zo meeslepend. "Dat zijn dingen waar de meeste Nederlanders alleen maar van dromen. Iedereen wil wel naar het buitenland en daar een B&B opzetten, want hoe stoer is dat? Maar uiteindelijk doen maar weinig van ons het."

Kritiek dat de B&B-eigenaren enkel meedoen voor zelfpromotie wuift Ralph resoluut van de hand. "Bij al deze kandidaten zitten de B&B's tjokvol. Ze doen het niet om extra klanten te krijgen. Ze zoeken echt de liefde."

De eerste week van B&B Vol Liefde was er één vol wonderbaarlijke fragmenten. Bij Anja in Frankrijk neemt date Joop zijn eigen koffieapparaat mee, in Griekenland gooit Iris René eruit omdat hij geen rijbewijs heeft, Mirjam laat in Zuid-Afrika haar eerste date in een huisje zonder elektriciteit slapen en bij Robert Jan blaast Els haar snot al na 1 dag in een gebruikte (!) snotlap. Wij nemen alle ins en outs door in onderstaande video:

Lees meer over
B&B Vol liefde