Mike in tranen door vertrek Noor in B&B Vol Liefde: 'Ik snap het niet'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMike in tranen door vertrek Noor in B&B Vol Liefde: 'Ik snap het niet'
Exclusief

Mike heeft in 'B&B Vol Liefde' vanaf het begin Noor over de vloer. Nu zij er een tijdje is, is hij erg aan haar gehecht geraakt. Een onverwachts vertrek zorgt ervoor dat hij behoorlijk van slag raakt. De tranen vloeien rijkelijk op het Spaanse platteland.

"Het voelt alsof er een spelletje met me gespeeld wordt"

Noor belt 's ochtends met een vriendin in Barcelona om haar uit te nodigen voor een spelletjesmiddag. Iets waar Noor reikhalzend naar uitkijkt, want de 22-jarige heeft een paar emotionele dagen achter de rug. Mike belooft al dagen een belangrijk gesprek met haar te voeren dat er steeds niet van komt.

Ze vertrekt daarop halsoverkop naar haar vriendin. Mike blijft ondertussen verbouwereerd achter. "Ik kwam buiten, zag Noor aan het huilen en het eerste wat ze doet is weggaan", vertelt hij. Dat beeld brengt oud zeer naar boven. "Dat triggert bij mij iets van het verleden." 

Mike was nog maar 3 jaar toen zijn vader overleed. Een paar jaar later kreeg zijn moeder kanker. "Ik heb er wel aan gewerkt met therapie, maar er is altijd verlatingsangst wat me volgt. Op het moment dat iemand die ik liefheb of van wie ik hou weggaat zonder uitleg, dan schiet het er wel in en denkt mijn hoofd van alles en nog wat. Dan kom ik er niet uit en heb ik antwoorden nodig." 

Mike in paniek na vraag van Noor in B&B Vol Liefde: 'Hoe doet ze mij dat aan?'
Lees ook

Mike in paniek na vraag van Noor in B&B Vol Liefde: 'Hoe doet ze mij dat aan?'

Noor is zich van geen kwaad bewust. "Ik had echt net een mental breakdown", vertelt ze aan haar vriendin. "Je komt precies op het goede moment." Ze legt uit dat Mike haar al dagenlang iets wil zeggen. "Het voelt alsof er een spelletje met me gespeeld wordt", geeft ze aan. 

Bij thuiskomst zet Noor Mike schaakmat: ze wil nu weleens weten waarom hij het gesprek zo lang uitstelt. "Het enige wat ik wil zeggen, waar ik het perfecte moment voor wilde zoeken, is dat ik je gewoon een leuke meid vind. Ik heb het leuk met je. (...) Ik heb nog niet het moment dat ik je wil zoenen of iets, maar daar wil ik niet mee zeggen dat ik het niet kan voelen." 

Mike moet van het hart dat hij haar plotselinge vertrek eerder de dag niet fijn vond. "Ik voel me er echt k*t bij dat je zomaar weg bent gegaan. Dat is het enige waar ik nu een beetje mee zit, daarom wil ik er even over nadenken." Hij heeft geen zin meer in de spelletjesmiddag. "Ik snap het niet. Ik heb m'n moeder gebeld van: what the f*ck is happening? Ik snap er echt niks van", vertelt hij verder.

Hij legt aan Noor uit waar zijn emoties vandaan komen. "Ik voelde me zo alleen", zegt Mike met tranen in z'n ogen. Noor voelt zich schuldig over haar plotselinge vertrek. "Dat hij zich zo alleen heeft gevoeld, vind ik heel vervelend voor hem. Maar ik merk ook dat ik het heel vervelend vind dat ik, met de emotie waar ik mee zit, dat bij hem heb opgewekt."

De emotionele openbaring zorgt voor een sterkere band tussen de twee. Ze sluiten het gesprek af met een innige knuffel. "Lekker samen janken de hele dag", grapt Mike. "Ik dacht dat niemand mij weer die emoties kon laten voelen... Ik moet er zeker nog aan werken", besluit hij achteraf op camera. 

B&B Vol Liefde zie je elke maandag tot en met donderdag om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je het programma terug én vooruit. 

Lees meer over
B&B Vol liefde