Mens erger je niet

Caroline van der Plas komt op voor Habtamu de Hoop na Flodder-grap in De Slimste Mens

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCaroline van der Plas komt op voor Habtamu de Hoop na Flodder-grap in De Slimste Mens
RTL

BBB-leider Caroline van der Plas (57) heeft haar achterban opgeroepen geen nare berichten op sociale media te sturen naar collega-parlementariër Habtamu de Hoop (26). Het GroenLinks-PvdA-kamerlid maakte woensdagavond in 'De Slimste Mens' een grapje door bij een foto van Ma Flodder de naam Caroline van der Plas te noemen. Dit leidde tot boze reacties van Van der Plas-fans op sociale media.

"Ik vond het zelf best grappig"

'Dank aan de mensen die mij steunen, maar geen bagger uitstorten over @HabtamudeHoop a.u.b.', schrijft Caroline op X. 'Ik heb er geen moeite mee. Ik vind hem [een] toffe vent en hij is pertinent niet onaardig. Wij kunnen het goed vinden met elkaar. Politiek vaak oneens, maar persoonlijk prima kerel.'

Als volgers met Caroline in discussie gaan over haar statement, voegt de BBB-voorvrouw hier nog aan toe: 'Mensen hebben de afgelopen jaren veel ergere dingen over en tegen mij gezegd. Niet te zwaar aan tillen. Ik vond het zelf best grappig.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Mark Rutte steunt Habtamu de Hoop na racisme-rel Vandaag Inside: 'Johan Derksen, knoop dat in je oren'
Lees ook

Mark Rutte steunt Habtamu de Hoop na racisme-rel Vandaag Inside: 'Johan Derksen, knoop dat in je oren'

Habtamu de Hoop kreeg eerder dit jaar ook veel negatieve reacties op sociale media nadat Vandaag Inside-tafelgast Johan Derksen stelde dat de in Ethiopië geboren parlementariër 'geen Fries' zou zijn. De opmerkingen van Johan leidden tot meer dan duizend meldingen bij een antiracismebureau. Ook veroordeelden toenmalig demissionair premier Mark Rutte en de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme de uitlatingen van Johan.

Eerder deze week was te zien hoe Habtamu publieksfavoriet Herman 'de Hersenpan' van der Zandt versloeg. Helaas moest de politicus de tv-quiz zelf woensdagavond verlaten. Herman reageerde tegenover RTL Boulevard als volgt op Habtamu's 'Van der Zandt aan de kant-campagne' en zijn exit: 

Lees meer over
Caroline van der PlasDe Slimste Mens