Foto van de dag

Judo op de Spelen dreigt voor Nederland op grote mislukking uit te lopen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPJudo op de Spelen dreigt voor Nederland op grote mislukking uit te lopen
RTL

De foto van de dag is er een van Guusje Steenhuis, vlak nadat haar inidviduele toernooi op de Spelen erop zat. Het is de zoveelste deceptie van de Nederlandse ploeg op de Spelen. De foto waarbij Steenhuis de handen voor de ogen slaat is tekenend.

Vandaag begon het nog best aardig voor Guusje Steenhuis in de klasse tot 78 kilo. Ze bereikte de kwartfinale maar verloor die. Ook de herkansing ging verloren. Eerder op de dag verloor Michael Korrel in de herkansingen van de klasse tot 100 kilogram, waardoor hij ook de kans op brons verspeelde.

Het is geen feest in de judohal in Parijs. De beste klassering was gisteren van Sanne van Dijke, die de halve finale nog haalde, en later de strijd om brons verloor.

Korrel wordt op zijn rug gegooid, einde toernooi.
Korrel wordt op zijn rug gegooid, einde toernooi.

Morgen hebben de zwaargewichten Jelle Snippe (mannen boven 100kg) en Marit Kamps (vrouwen boven 78) de laatste kans om de eer van de judoploeg te redden. Dan volgt nog de landenwedstrijd, maar als je de prestaties van Nederland ziet, moet het wel heel raar lopen wil er een medaille in zitten.

Mocht het niet lukken om een plak te pakken, dan is dat voor het eerst sinds 1984 dat dat niet lukt. Er zal flink geëvalueerd worden bij de judobond.

Op jacht naar goud

Ga naar de mooiste verhalen, de laatste video's en het nieuws over de Spelen.