Drop it like it's hot

Coffeeshop Snoop Dogg in Amsterdam mogelijk in strijd met reclameregels

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCoffeeshop Snoop Dogg in Amsterdam mogelijk in strijd met reclameregels
RTL

De coffeeshop S.W.E.D. in Amsterdam, waar rapper Snoop Dogg (52) aan verbonden is, is mogelijk in strijd met de reclameregels. De gemeente is een onderzoek gestart naar de naam van de winkel, meldt 'Het Parool'.

"We gaan onderzoeken of dit is toegestaan volgens de reclameregels"

Snoop Dogg heeft sinds donderdag een coffeeshop in de Marnixstraat in Amsterdam. De tent heeft de naam S.W.E.D. gekregen, vernoemd naar het bekende gezegde 'Smoke Weed Every Day' van de rapper. De zin zat onder meer in het nummer 'The Next Episode', dat Snoop Dogg met Dr. Dre maakte.

Maar de naam is volgens een woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema mogelijk een probleem, omdat er een zogenoemd afficheringsverbod geldt. "Dat betekent onder andere dat een coffeeshop in de naamgeving alleen summier mag aanduiden dat ze een coffeeshop zijn. We gaan onderzoeken of dit is toegestaan volgens de reclameregels", zegt een woordvoerder tegen de krant.

Snoop Dogg verzamelt tassen: "Ik denk dat ik er meer dan 500 heb"
Lees ook

Snoop Dogg verzamelt tassen: "Ik denk dat ik er meer dan 500 heb"

Er werd gezegd dat Snoop Dogg mede-eigenaar is van de coffeeshop, maar volgens de gemeente bestaat daar onduidelijkheid over. Zij zeggen alleen te weten dat Rachid Bahida, die meerdere coffeeshops in Amsterdam bezit, de eigenaar is. De gemeente doet ook onderzoek naar deze constructie.

Lees meer over
Snoop Dogg