Meerdere afleveringen Mr. Frank Visser Doet Uitspraak verwijderd na ophef

Vorige week ontstond er de nodige commotie rondom het programma 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak'. Een onderzoek van het AD wees uit dat sommige oud-deelnemers niet blij waren met hoe zij op televisie zijn neergezet. Talpa heeft daarop actie ondernomen door meerdere afleveringen te verwijderen afgelopen weekend.
"We monitoren dit kritisch en nemen waar nodig passende maatregelen"
Sinds de start van het programma in 2016 zijn er ruim honderdvijftig afleveringen gemaakt. De afleveringen zijn terug te zien via YouTube en KIJK, het videoplatform van Talpa. Opvallend is dat er op het moment van publiceren 121 afleveringen op YouTube staan en 111 op KIJK. Sommige afleveringen zijn dus verwijderd, concludeert het AD. Daarnaast heeft Talpa het eerste seizoen van de spin-off Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? offline gehaald.
De aflevering van Solange is bijvoorbeeld niet meer te vinden. In 2018 was zij te zien in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, nadat haar twee zussen zich hadden aangemeld voor het programma. De aflevering op YouTube en KIJK met de titel 'KRENG steelt erfenis van 'HATENDE' zussen' had bijna één miljoen weergaven op YouTube en zorgde voor negatieve reacties.
Ook televisierecensent Angela de Jong is kritisch op de makers van het programma. Zij vindt dat kandidaten opgehitst worden om tegen elkaar tekeer te gaan:
Er werd geen bewijs gevonden dat Solange de erfenis van haar zussen had 'gestolen' na de dood van hun moeder, waar ze eerder van beschuldigd werd. Solange laat nu weten 'opgelucht' te zijn dat de aflevering op YouTube en KIJK is verwijderd. Ook de vervolgaflevering en de schriftelijke reacties op de website van Frank Visser zijn online niet meer te vinden.
Talpa geeft geen antwoord op de vraag waarom zij ervoor hebben gekozen om bepaalde video's en afleveringen te verwijderen. Ze halen het statement aan dat ze vorige week deelden na de publicatie van het onderzoek: "Uitzendingen kunnen, online, uiteenlopende reacties oproepen. Sociale media versterken dit effect. We monitoren dit kritisch en nemen waar nodig passende maatregelen."
In het onderzoek van het AD werd contact opgenomen met honderdzeventig mensen die deelnamen aan het programma. Hieruit bleek dat ongeveer honderd ex-deelnemers er jaren later kritisch op terugkeken. Ze gaven aan dat ze 'onjuist werden neergezet' en dat het conflict werd verergerd in plaats van opgelost.