Economie

Miljardair George Soros ziet toch heil in crypto's

Door RTL Z··Aangepast:
© EPAMiljardair George Soros ziet toch heil in crypto's
RTL

In januari noemde George Soros cryptocurrencies nog een bubbel, maar zelfs miljardairs veranderen weleens van mening. En dus gaat het investeringsvehikel van de familie Soros toch handelen in cryptocurrencies zoals bitcoin, litecoin of ethereum.

De fondsmanager van het Soros Fund Management heeft toestemming gekregen om te gaan handelen in cryptocurrencies, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het fonds, met een beheerd vermogen van 21 miljard dollar, zou nog geen investeringen hebben gedaan. Het bedrijf geeft geen commentaar op het nieuws, schrijft Bloomberg.

Dat Soros toch wil investeren in cryptocurrencies is opmerkelijk, omdat hij in januari op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos nog zei dat cryptocurrencies niet te vergelijken zijn met bestaande valuta zoals dollars of euros. Daar schommelen de koersen van cryptocurrencies volgens hem namelijk veel te veel voor. 

Waarde bitcoin gedaald

Kortom, cryptocurrencies waren een bubbel, waarschuwde Soros, en met hem vele anderen zoals econoom Nouriel 'Dr. Doom' Roubini en een econoom van Goldman Sachs. 

Sinds Soros eind januari zijn uitspraak deed, is de waarde van bitcoin alleen nog maar verder gedaald, sinds begin april schommelt de prijs voor een bitcoin rond de 7000 dollar op Coinmarketcap. Deze website publiceert een gewogen gemiddelde van de koersen van cryptocurrencies op meerdere handelsplatforms. 

Eind vorig jaar piekte de koers van bitcoin tot bijna 20.000 dollar, maar sindsdien is de koers, op wat tijdelijke oprispingen na, alleen maar gedaald. Ook andere cryptocurrencies verloren veel van hun waarde. Dat kwam onder meer omdat in steeds meer landen toezichthouders met regels komen voor de handel in cryptocurrencies of daar plannen voor hebben.

Lees meer over
George SorosBitcoinEthereumCryptocurrency