Makkelijk verdiend

1600 euro beloning voor volgen studie 'nietsdoen'

Door RTL Z··Aangepast:
© ANP1600 euro beloning voor volgen studie 'nietsdoen'
RTL

Liefhebbers van de edele kunst van het nietsdoen opgelet. In Duitsland zijn ze naar je op zoek om je gratis geld te geven en niet zo weinig ook. 

De Hogeschool voor de Kunsten in Hamburg stelt drie beurzen à 1.600 euro beschikbaar voor mensen die mee willen doen aan een tentoonstelling getiteld 'School voor Inactiviteit: oefeningen voor een ander leven'. 

Het kunstproject is bedoeld als tegenwicht naar de tijdsgeest van streven naar succes en aan het werk zijn, aldus de advertentie van de Duitse onderwijsinstelling. Hoofdvraag is welke handelingen je zou kunnen laten om ervoor te zorgen dat jouw levensstijl geen negatieve gevolgen heeft voor het leven van anderen. 

Van hobby naar droombaan: Legoland zoekt professionele bouwers
Lees ook

Van hobby naar droombaan: Legoland zoekt professionele bouwers

'Lastiger dan je denkt'

"We willen focussen op actief nietsdoen, en dat zal nog lastiger zijn dan je denkt, zeker als je gaat proberen een week lang niet te bewegen én niets te denken", legt bedenker Friedrich von Borries uit in de Britse krant The Guardian

Hoe lang de deelnemer niets zal doen, is aan hem of haar zelf. "Stel dat je niet gaat slapen, dat houd je maar een paar dagen vol", aldus Von Borries. "Maar als je je voorneemt om niet te gaan shoppen, dan is dat iets dat je wel langer kunt volhouden."

Jury beslist

De tentoonstelling loopt van 6 november dit jaar tot en met 9 mei volgend jaar. De beurzen worden uitbetaald op 15 januari volgend jaar. Wie zolang kan wachten: kandidaten kunnen zich tot 15 september opgeven. Een jury beslist vervolgens wie de beurs krijgt. 

Lees meer over
Studiefinanciering