Economie

Extra uitzendingen: games, robots en de toekomst van zorg

Door RTL Z··Aangepast:
© ANPExtra uitzendingen: games, robots en de toekomst van zorg
RTL

Ons zorgsysteem verandert. Maar hoe precies? Nemen robots het over van artsen en verplegers, kun je al gamend revalideren en hoe gaan we om met de vergrijzing? Maandag praten we je bij in drie extra live-uitzendingen vanaf de Roche Dialogues in Den Haag.

13.30 uur - De grote vergrijzingsuitdaging

Nederland vergrijst en al die nieuwe ouderen hebben een woning nodig die past bij hun leeftijd en zorgbehoeften. Zo'n woning hebben ze nu veelal niet. Daardoor vereenzamen ouderen, en hebben ze meer ongelukken in huis. Hoe kunnen we zorgen voor geschikte woningen, en hoe ziet zo'n woning er dan uit? Daarover praten we met Peter Prak, die het concept Knarrenhof bedacht, en Liane den Haan, directeur van ouderenbond ANBO. 

16.15 uur - Innovatie en robots in de zorg

Nederland is voorloper als het om zorginnovatie gaat. Hoe die innovatie er in de praktijk uitziet en hoe we die koppositie kunnen behouden, bespreken we met Nico Verdonschot, directeur wetenschap van de TechMed en Wang Long Li, oprichter van Tinybots. Daarbij hebben we een speciale gast: zorgrobot Tessa.

17.45 uur - Games in de zorg

Bij games denken veel mensen nog aan computerspelletjes die mensen thuis op de bank spelen, gewoon als vrijetijdsbesteding. Maar games krijgen een steeds grotere rol in specifieke vakgebieden zoals de zorg. Kun je revalideren of stoppen met roken door te gamen? We praten erover met game-ontwikkelaar Tim Laning en psychiater en onderzoeker Joanneke van der Nagel.

Lees meer over
EconomieGezondheidszorgInnovatieOuderenzorgTechnologieRobotica