2-2-2020

Trouwen op een bijzondere datum: 'Mooi op de uitnodiging'

Door EditieNL··Aangepast:
© EditieNLTrouwen op een bijzondere datum: 'Mooi op de uitnodiging'
RTL

Trouwen op 2-2-2020, 20-2-2020 of 22-2-2020. Deze bijzondere data komen er weer aan en verloofde stellen staan er letterlijk voor in de rij. Maar wat heb je eraan om op zo'n magische datum te trouwen?

Data met dubbele cijfers erin zijn populair, ziet ook wedding planner Wiesje Hallewas. "We zien dat data als 2  februari 2020 en 22 februari 2020 populair zijn. We moeten soms ook weleens nee verkopen, maar als bedrijf kunnen we meerdere huwelijken organiseren", vertelt ze.

Mensen willen de data volgens de wedding planner graag omdat het zo mooi staat op een uitnodiging. "En je hoort vaak het grapje van mannen dat die data gewild zijn omdat de huwelijksdag dan makkelijker te onthouden is."

Valentijnsdag

Bijzondere data komen wel vaker voor. Zo trouwden koning Willem-Alexander en koningin Máxima op 02-02-02. En ook 11-11-2011 en 12-12-2012 waren volgens de website trouwen-bruiloft.nl erg populair onder koppels.

Een andere populaire dag om te trouwen is Valentijnsdag.

Ongeluk op vrijdag de 13de? 'Onzin! Mijn rijbewijs en vriend te danken aan deze dag'
Lees ook

Ongeluk op vrijdag de 13de? 'Onzin! Mijn rijbewijs en vriend te danken aan deze dag'

Trots

Ook Karin-Snijders-Derene en haar man kozen zo'n bijzondere datum uit. "We zijn getrouwd op 7 juli 2017", vertelt Karin. "Mijn man riep ineens die datum. Het was ook nog eens zeven jaar nadat we elkaar ontmoet hadden. We waren er ruim een jaar van tevoren bij dus het was niet moeilijk om te regelen."

De datum stond vooral mooi op de uitnodiging. "Als ik eerlijk ben voegt de datum niet iets toe aan mijn huwelijk. We zijn er toch wel trots op."

Lees meer over
Bruiloft