Bijzonder huwelijk

Els trouwt met jeugdliefde op longafdeling ziekenhuis

Door EditieNL··Aangepast:
© HagaZiekenhuisEls trouwt met jeugdliefde op longafdeling ziekenhuis
RTL

Een bijzonder huwelijk voor Els Kamphorst en John Schipper. Ze gaven elkaar dinsdag het ja-woord, maar niet in een gemeentehuis. Het stel trouwde op de longafdeling van het HagaZiekenhuis, omdat Els ernstig ziek is.

Het was de grote wens van Els om nog te trouwen met John, haar jeugdliefde die ze na jaren weer had teruggevonden. Maar door haar ziekte was het niet mogelijk voor Els om het ziekenhuis te verlaten, dus moest de trouwerij daar plaatsvinden.

De verpleegkundigen zetten daarom alles op alles om de dag zo mooi mogelijk te maken.

Trouwzaal op de longafdeling

"We hebben gekeken wat de beste locatie in het ziekenhuis was. We hebben op de longafdeling een vrije zaal en die hebben we omgebouwd tot trouwzaal", vertelt verpleegkundige Annemarie Ormel.

Alles werd uit de kast gehaald. "We hebben overal iets vandaan gehaald om een beetje fleur te maken in de zaal", aldus Annemarie. "Leuke planten, stoelen van een andere afdeling... Vrienden en familie zorgden voor ballonnen en slingers."

Elke dag een ander trouwen: zo word je bruiloft-babs
Lees ook

Elke dag een ander trouwen: zo word je bruiloft-babs

Emotioneel

Op de trouwdag zelf werd Els mooi gemaakt door familie. Daarna werd het bruidspaar in de gang opgewacht door een lange rij verpleegkundigen en vrienden en familie. "Dat was een heel emotioneel moment", vertelt Annemarie.

"We zijn niet bij de huwelijksvoltrekking zelf geweest, dat was een gebeurtenis voor het paar en hun naasten. Ze hebben daarna nog lange tijd met elkaar samen kunnen zitten."

Bruidssuite

Maar daar bleef het niet bij. Het personeel toverde de kamer van Els namelijk ook om in een bruidssuite. "We hebben twee bedden bij elkaar gezet, en de volgende ochtend hebben ze een mooi ontbijtje gekregen."

Het paar kan volgens Annemarie terugkijken op een bijzondere dag: "Ze zijn heel dankbaar en blij dat dit gedaan is, en dat iedereen heeft meegewerkt. Ondanks dat je in het ziekenhuis bent, heb je toch het gevoel dat je iets bijzonders meemaakt. Ook voor ons als personeel was het erg bijzonder."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
HagaziekenhuisBruiloftHuwelijkEditie NL Link in bio