Ventilatoren

Het wordt zeer warm: Nederlanders zoeken online naar verkoeling

Door Editie NL··Aangepast:
© iStockHet wordt zeer warm: Nederlanders zoeken online naar verkoeling
RTL

Het wordt volop zomer. Na het weekend wordt het droog, zonnig en krijgen we te maken met warm tot zeer warm zomerweer. En dus zoeken we online naar ventilatoren en airco's.

Tijdens de tweede helft van de week stijgt de temperatuur enkele dagen naar 30 graden. Dat betekent dat de temperatuur in huis ook snel op kan lopen. Dat we nu al naar verkoeling zoeken, ziet ook webshop Beslist.nl.

Het wordt weer warm: kan corona zich verspreiden via een ventilator?
Lees ook

Het wordt weer warm: kan corona zich verspreiden via een ventilator?

"Als we kijken naar de grootste stijgers van gisteren ten opzichte van een week terug, dan valt het op dat het allemaal categorieën zijn die een connectie hebben met mooi weer en droogte", zegt een woordvoerder tegen Editie NL.

Ventilatoren

De categorieën 'ventilatoren', 'plafondventilators' en 'airconditioning' stijgen het hardst. Ook naar zwembaden en horren wordt meer gezocht dan een week geleden.

Rangorde

Categorie

% visits

1

Ventilatoren

164%

2

Plafondventilators

135%

3

Airconditionings

132%

4

Horren

82%

5

Opblaaszwembaden

72%

6

Opzetzwembaden

62%

7

Zwembaden

60%

8

Regentonnen

35%

9

Zwembadstofzuigers

31%

10

Slippers

29%

 

Percentuele stijging donderdag 18 juni t.o.v. donderdag 11 juni, op basis van categorieën met minimaal 600 bezoekers | Beslist.nl

Volgens de webshop is de piek op dit moment relatief laag. "We hebben ook wel eens een groei van zo'n 5000 procent gezien, dat was twee jaar geleden tijdens de eerste hittegolf van 2018. We zien dat de pieken in ventilatoren en airco's steeds minder hoog worden, nu hittegolven en warm vaker voorkomen dan vroeger."

Buienradar
Lees meer over
BuienradarWeerZomer