Kabinet hakt knoop door: publiek welkom bij songfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKabinet hakt knoop door: publiek welkom bij songfestival
#TeamJeangu

De kogel is door de kerk: er mag publiek aanwezig zijn tijdens het Eurovisiesongfestival. Ondanks de nog altijd hoge aantallen coronabesmettingen en ziekenhuisopnames heeft het kabinet besloten dat het Fieldlab-experiment tijdens het evenement op een veilige manier kan doorgaan. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De ministers Slob (Media), De Jonge (Volksgezondheid), Grapperhaus (Veiligheid) en Van Engelshoven (Cultuur) en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) zouden eigenlijk woensdag over het evenement en de coronamaatregelen praten. Het overleg werd echter uitgesteld.

Ruth Jacott over deelname songfestival: 'Vrede was niet mijn keuze'
Lees ook

Ruth Jacott over deelname songfestival: 'Vrede was niet mijn keuze'

Het songfestival werd begin deze maand aangewezen als Fieldlab-experiment. Daardoor zouden er bij de zes repetities, de halve finales en grote finale per show maximaal 3500 man publiek welkom zijn. Opvallend is dat de kaartverkoop pas vrijdag 7 mei van start gaat. En dat is 'historisch laat', aldus songfestivaldeskundige Aran Bade.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Omdat het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames al enige tijd blijvend hoog is, leek een scenario zonder publiek niet ondenkbaar. Eerder stelde het kabinet dat de experimenten van Fieldlab worden heroverwogen bij meer dan 900 coronapatiënten op de intensive cares. Dat aantal lag woensdag op 814.

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats van 18 tot 22 mei in Rotterdam Ahoy. Eerder spraken we ook al presentatrice Chantal Janzen over de kwestie. Bekijk die video hieronder.

Goed nieuws dus over het songfestival, maar mocht je een kaartje willen scoren moet je wel even opletten. Aran vertelt het in de video hieronder:

Lees meer over
Eurovisiesongfestival