last chance

Stefania rekent nog niet op finale: 'Kan mensen niet dwingen te stemmen'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPStefania rekent nog niet op finale: 'Kan mensen niet dwingen te stemmen'
RTL

Stefania Liberakakis (18) gaat er nog niet van uit dat ze al een finaleticket voor het Eurovisiesongfestival op zak heeft. Ondanks de goede respons van pers en publiek op de eerste repetities wil de zangeres al haar aandacht bij de tweede halve finale houden.

"Natuurlijk zou ik het leuk vinden en zo niet, dan heb ik nog steeds de beste tijd van mijn leven gehad"

"Ik ben nu gewoon gefocust op de tweede halve finale. Ik ga mijn uiterste best doen en dat is het enige wat ik kan doen", vertelt de Utrechtse Stefania, die namens Griekenland uitkomt, aan het ANP.

 Nederlandse Stefania dendert top 10 songfestival binnen
Lees ook

Nederlandse Stefania dendert top 10 songfestival binnen

De zangeres betreedt het songfestivalpodium met een gewaagde act waarin green screen-techniek wordt gebruikt. Het leverde bij de repetities veel positieve reacties op. Ook de bookmakers gaan ervan uit dat Stefania de finale gaat halen. De 18-jarige staat bij de eerste vijf van vanavond, samen met Bulgarije, Zwitserland, IJsland en Finland.

Maar uiteindelijk is het aan de kijker, zegt Stefania. "Ik kan mensen niet dwingen om te gaan stemmen, maar ik kan wel m'n best doen en dan is het aan jury en publiek of ik in de finale zit. Natuurlijk zou ik het leuk vinden en zo niet, dan heb ik nog steeds de beste tijd van mijn leven gehad."

Stefania is donderdagavond als vierde aan de beurt met haar nummer 'Last Dance'. De Nederlandse kijker kan haar niet helpen om de finale te bereiken. Nederland mocht alleen meestemmen in de eerste halve finale.

Voor zeven landen eindigt donderdag het songfestivalavontuur. Dinsdag vielen in de eerste halve finale al Slovenië, Australië, Noord-Macedonië, Ierland, Kroatië en Roemenië af. Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne wisten de finale wel te halen. 

Nederland staat als gastland al in de finale samen met de 'Big Five', die bestaat uit Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland.

De tweede halve finale wordt geopend door zangeres Eefje de Visser en breakdancer Redo. De intervalact wordt gedaan door danser Ahmad Joudeh en BMX'er Dez Maarsen. Presentatie is weer in handen van Nikkie de Jager, Jan Smit, Edsilia Rombley en Chantal Janzen, die afgelopen dinsdag flink moest improviseren. 

Lees meer over
Stefania LiberakakisEurovisiesongfestival