'Volgend jaar is Oekraïne gastheer!'

Oekraïense president Zelenski wil Eurovisiesongfestival volgend jaar in Marioepol

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOekraïense president Zelenski wil Eurovisiesongfestival volgend jaar in Marioepol
RTL

Oekraïne wil het Eurovisiesongfestival 2023 organiseren in de zo goed als verwoeste Zuid-Oekraïense havenstad Marioepol. Dat liet de Oekraïense president Volodimir Zelenski (44) zaterdagnacht op Instagram weten.

"Volgend jaar is Oekraïne gastheer!"

'Wij zullen ons best doen om de deelnemers en gasten van Eurovisie te ontvangen in Marioepol', reageerde de president op de winst van Oekraïne. De band Kalush Orchestra won de 66e editie van het Eurovisiesongfestival dankzij stemmen van het publiek. Zelenski bedankte de songfestivalact en 'iedereen die op ons heeft gestemd'.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Politie Italië stopt pro-Russische cyberaanvallen tijdens songfestival
Lees ook

Politie Italië stopt pro-Russische cyberaanvallen tijdens songfestival

Het land dat het Eurovisiesongfestival wint mag het internationale evenement het jaar daarop organiseren. Vanwege de oorlog met Rusland is het nog maar de vraag of de artiesten, delegaties, songfestivalfans en pers volgend jaar daadwerkelijk afreizen naar Oekraïne. De EBU, verantwoordelijk voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival, heeft nog geen besluit genomen.

"Het is duidelijk dat er unieke uitdagingen zijn bij de organisatie van de competitie van volgend jaar", liet de EBU zaterdagnacht weten na de finale. "Zoals in elk ander jaar kijken we ernaar uit om met UA:PBC en andere belanghebbenden in gesprek te gaan over de vereisten en verantwoordelijkheden van het organiseren van de competitie."

Zelenski is echter duidelijk: 'Volgend jaar is Oekraïne gastheer!'

Lees meer over
Volodymyr ZelenskyEurovisiesongfestival