Kopen Zonder Kijken: Gesetteld

Zo is het twee jaar na KZK met Cevar en Shannon: 'Grasmaaier hangt er nog'

Door Emma van Wichen··Aangepast:
Zo is het twee jaar na KZK met Cevar en Shannon: 'Grasmaaier hangt er nog'
RTL

Shannon en Cevar waren op zoek naar hun eerste koophuis, en dan het liefst in een dorp in Groningen met veel gras in de tuin. De oplossing? Meedoen aan Kopen Zonder Kijken! Het werd een geslaagd avontuur, want het vrolijke koppel is nog steeds dolgelukkig met hun huis 'Corrie', inclusief knalroze grasmaaier in de keuken. We spraken hen twee jaar na hun deelname.

Heleboel fans

Meedoen aan Kopen Zonder Kijken was voor Shannon en Cevar een heel leuk avontuur, maar het had meer impact dan ze hadden verwacht. Het leverde namelijk een heleboel fans op. 'Het is bizar wat voor effect het programma heeft op je leven. Vooral de weken na de uitzending konden we niet normaal over straat. We zijn zelfs tijdens een dagje shoppen naar huis gevlucht omdat tientallen mensen met ons op de foto wilden. Maar iedereen is superpositief en het zijn alleen maar lieve reacties', vertelt Cevar.

Maar hun populariteit onder de kijkers houdt niet op. Tot op de dag van vandaag wordt het populaire stel aangesproken over hun deelname. 'Tijdens onze vakantie in Turkije, maar ook afgelopen Koningsdag werden we nog herkend. Ook vaak in tuincentra, daar lopen veel KZK-kijkers rond. Laatst vroeg iemand zelfs of we hadden meegedaan aan Temptation Island', vertelt Shannon. 'Heel gek, die populariteit. Dat had ik nooit verwacht bij een woonprogramma. Maar ondertussen zijn we eraan gewend en onze familie staat er niet meer van te kijken', vult Cevar aan. 

De beruchte grasmaaier

Als Shannon en Cevar worden aangesproken vanwege hun deelname, wordt hen altijd één vraag gesteld: 'Hangt de knalroze grasmaaier nog in de keuken?' Het antwoord: 'Ja! Inclusief de vaas met citroenen. De keuken is echt onze favoriete plek in huis. Ik vind het nog steeds heerlijk om te koken,' vertelt Shannon. 'En ik vind het nog steeds heerlijk om het gras te maaien', onderbreekt Cevar. 

 

Shop The Look: het huis van Shannon en Cevar
Lees ook

Shop The Look: het huis van Shannon en Cevar

De achtertuin van Shannon en Cevar - Nu
De achtertuin van Shannon en Cevar - Nu

Groene hobby

Cevar vertelt dat ze na de oplevering vooral de tuin hebben aangepakt. En dat er zelfs meer gras is bijgekomen. 'Daardoor is er meer werk te doen in de tuin, maar dat vind ik helemaal niet erg. Ik maai het gras drie keer per week, met een maaier maar ook met verschillende scharen. Heerlijk is dat!' Shannon moet erom lachen: 'Dit is echt allemaal waar.'

Verder hebben Shannon en Cevar - sinds de oplevering van twee jaar geleden - weinig veranderd in huis. Zo is de indeling nog precies zoals het was en staan de kleurrijke eyecatchers en planten nog op hun plek. Maar één kamer is wel helemaal op de schop genomen. De logeerkamer is namelijk een babykamer geworden. 'Drie maanden geleden is ons dochtertje Jaeda geboren. En daar hoort natuurlijk een schattige kamer bij. We hebben de stijl van onze woning doorgetrokken in haar kamertje: veel beige, teddy en neutrale kleuren', aldus Shannon. 

Van logeerkamer naar babykamer van dochter Jaeda
Van logeerkamer naar babykamer van dochter Jaeda

Op de klompen

Toen Jaeda werd geboren, merkte het stel ook weer hoe lief alle buren zijn. 'We werden twee jaar geleden al met open armen ontvangen. Maar ook na Jaeda’s geboorte ontvingen we heel veel kaartjes van alle buren. We zijn echt helemaal ingeburgerd in Noordhorn', vertelt Shannon. ‘En nog steeds ga ik op de klompen in m’n kloffie het dorp in en kan ik weer heerlijk plat Gronings praten. Zo ingeburgerd zijn we', vult Cevar aan.

'Corrie' is echt thuiskomen

Shannon en Cevar zijn nog steeds superblij met 'Corrie'- de bijnaam van het huis. 'Die gebruiken we nog steeds', vertelt het koppel lachend. 'Gaan we naar Corrie? Ja, we gaan naar Corrie!' Ook mensen die regelmatig op bezoek komen, noemen ons huis 'Corrie'. Het klinkt ook gewoon als thuiskomen.’ 

En daarom neemt het stel voorlopig geen afscheid van Corrie. 'We zijn ook zo verwend door dit huis, geen idee of we ooit beter zullen krijgen. We hebben wel ooit de droom om nóg groter te wonen, maar niet op korte termijn', aldus Shannon.

'Ons droomhuis'

Shannon en Cevar willen nogmaals de kijkers en het Kopen Zonder Kijken-team bedanken. 'We zijn zo goed begeleid tijdens de opnames, ook nog na de uitzending. We zijn zo dankbaar voor het huis, dat dit onze eerste koopwoning mag zijn is zo bizar. Het is nu al ons droomhuis en dat kunnen denk ik weinig mensen zeggen.'

 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Lees meer over
Kopen Zonder Kijken