Koken met Hugo!

Bloemkoolschnitzel met Japanse curry, rijst en komkommersalade

·Aangepast:
Bloemkoolschnitzel met Japanse curry, rijst en komkommersalade
RTL

Vandaag steekt Hugo de typische Oostenrijkse schnitzel in een Japans en vegetarisch jasje. Hij zet namelijk een heerlijke gemarineerde bloemkoolschnitzel met een Japanse Katsu curry, rijst én komkommersalade op tafel.

Het menu bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de Japanse curry (katsu curry) en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de bloemkoolschnitzel en de snelle salade. 

Japanse curry – katsu curry

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1-2 uien
  • 1 winterpeen
  • neutrale olie
  • 2 knoflooktenen
  • 5 cm gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 eetlepel kerriepoeder of hot kerriepoeder
  • 400 ml blik kokosmelk
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • zout en peper
  • 350 gr. sushirijst
  • 400 ml water

Extra nodig:

  • fijne rasp

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snipper de ui en snijd de wortel in blokjes.

Stap 2: Verhit een scheut olie in een braadpan en bak vervolgens de uien en wortel tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.

Stap 3: Pel en snijd de knoflook fijn en voeg deze toe aan de pan.

Stap 4: Rasp de gemberwortel boven de pan en voeg ook de kurkuma en kerriepoeder toe. Fruit het mengsel voor een paar minuten.

Stap 5: Voeg de kokosmelk en ahornsiroop toe, breng op smaak met zout en peper en dek het af. Laat het geheel 20 minuten sudderen.

Stap 6: Bereid intussen de rijst. Dit doe je door de rijst te wassen tot het spoelwater helder is. Voeg de rijst samen met 400 ml water toe aan een pan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat 12 tot 13 minuten zacht koken.

Stap 7: Zet het vuur uit en laat de rijst afgedekt 10 minuten staan. Schep het daarna om.

Stap 8: Kijk na 20 minuten in de braadpan of je tevreden bent met de dikte van de curry en voeg eventueel een scheut water toe als het dunner mag.

Stap 9: Serveer de curry met de rijst en de bloemkoolschnitzel (zie recept hieronder).

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Lees ook

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Japanse bloemkoolschnitzel

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 100 gr. bloem
  • 100 gr. panko
  • neutrale olie

Extra nodig:

  • schone doek
  • bakkwast
  • keukenpapier

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de bloemkool in dikke plakken van 2 centimeter. Let op: zorg dat elk stuk een steel heeft, zodat de bloemkool niet uit elkaar vallen.

Stap 2: Breng een pan water aan de kook. Blancheer de bloemkoolplakken 4 minuten. Laat ze vervolgens goed uitlekken en dep droog met een schone doek.

Stap 3: Meng in een kommetje de ahornsiroop, sojasaus en gerookte paprikapoeder.

Stap 4: Maak in een schaal een mengsel van bloem met panko.

Stap 5: Bestrijk de bloemkool met het ahornsiroopmengsel en druk het daarna in het pankomengsel.

Stap 6: Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de bloemkoolschnitzels krokant. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer met de Japanse curry en rijst.

Snel slaatje

  • Salade voor 4 personen
  • Bereiding: circa 5 minuten

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 60 gr. kiemgroenten
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel sesamolie

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de komkommer overlangs doormidden. Schraap met een lepel de zaadlijst eruit en snijd de komkommerhelften in halve maantjes.

Stap 2: Roer een dressing van de sojasaus, limoensap en sesamolie. Maak hiermee de komkommer en kiemgroenten op smaak.

Dit is een artikel van
Lees meer over
Hugo KennisKokenReceptEigen Huis & Tuin Lekker Leven