'Fit genoeg'

Bibian Mentel drie weken na operatie bij sportgala: 'Blij dat ik er ben'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPBibian Mentel drie weken na operatie bij sportgala: 'Blij dat ik er ben'
RTL

Wie wordt sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar? Daar gaat het vanavond om bij het jaarlijkse sportgala van NOCNSF. Ook snowboardster Bibian Mentel zit in de zaal en ook zij is benieuwd wie er winnen. Maar voor haar is er meer. "Ik voel me goed genoeg om erbij te zijn. Daar ben ik blij mee."

Drie weken geleden werd Mentel geopereerd. Weer was kanker bij haar geconstateerd. De operatie verliep goed, en nu zit ze dus alweer in haar rolstoel.

Dancing with the Stars

Mentel werd vooral bekend door haar kunsten op het snowboard. Ze reeg de medailles aan elkaar, maar de laatste periode maakte ze furore met die rolstoel. In het programma 'Dancing with the Stars' schopte ze het tot de finale.

Weer kanker bij Bibian Mentel, maar ze 'geniet zolang het kan'
Lees ook

Weer kanker bij Bibian Mentel, maar ze 'geniet zolang het kan'

Of ze vanavond weer een dansje gaat doen? "Dat moeten we misschien nog maar even overslaan", zegt ze met een glimlach. Mentel is zoals altijd optimistisch en geeft zelfs de moeilijke periode in haar leven een positieve draai: "Het voordeel aan vaak geopereerd worden, is dat je alle sport kan kijken."

Tranen bij handbaldames

Wat dan precies het mooiste moment van het afgelopen jaar was, weet Mentel niet meteen te zeggen, maar ze heeft net als velen afgelopen zondag genoten van de handbaldames. "Het was zo spannend, ik zat te juichen toen ze wonnen." Haar man Edwin Spee zag zelfs tranen komen bij Mentel toen het laatste fluitsignaal klonk. "Maar dat is altijd bij Bibian."

Lees meer over
Bibian MentelSportNederland