Coronavirus

Coronavirus treft wintersporters: 'We hadden drie uur de tijd om Sankt Anton te verlaten'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Eigen fotoCoronavirus treft wintersporters: 'We hadden drie uur de tijd om Sankt Anton te verlaten'
RTL

Lekker even een paar dagen skiën met een broer en een vriend. Edgar Knip had er zin in. Maar langer dan twee dagen duurde het tripje niet. Vanmiddag bij de lunch kregen ze het slechte nieuws: binnen drie uur moesten ze het dorp uit zijn. Sankt Anton ging op slot. Voor drie weken.

Ze wisten toen al wel dat het coronavirus invloed had op het gebied. Eerst ging de grote après ski-bar dicht, de dag erna de tweede, samen met alle andere. Maar pas vanaf zondag zou het hele gebied dichtgaan.

Afrekenen en vertrekken

En toen kwam ineens dat bericht. Ze zaten boven op de berg in een restaurant toen er werd omgeroepen dat ze moesten afrekenen en wegwezen. Dat deden ze, maar ze moesten nog twee skiliften nemen voordat ze weer bij het hotel konden komen, en vervolgens moest er nog vervoer komen om ze buiten het dorp te brengen. "En er was geen taxi te vinden."

Aangekomen in het hotel wist niemand daar nog van de maatregelen. Maar: geen tijd te verliezen. Niet lang en het dorp zou dichtzitten. "We hebben onze koffer volgepropt."

Edgar en zijn gezelschap loopt over de weg, op zoek naar een lift.© Eigen foto.
Edgar en zijn gezelschap loopt over de weg, op zoek naar een lift.

Maar hoe moesten ze dan nu het dorp uit? Er zat maar één ding op: de hotelbaas zou ze een lift moeten geven. 

Lopen over de weg

Met een beetje overtuigingskracht lukte dat, maar niet verder dan de grens van het dorp. "Daarna hebben we een heel stuk over de weg gelopen. Eerst langs de barricade van de politie, daarna op zoek naar een taxi."

Edgar en zijn vrienden vonden uiteindelijk vervoer, en zitten inmiddels in Innsbruck. Morgenochtend vliegen ze terug naar Nederland. Hij is blij dat het gelukt is, ondanks dat de vakantie nu wel voor een deel in het water is gevallen. "Je kunt je echt niet voorstellen hoe het is om drie weken in quarantaine te zitten."

Lees meer over
CoronavirusCovid-19Link in bioOostenrijk