Na dodelijke aanval Southport

Opnieuw onrustig in VK, confrontaties tussen relschoppers en politie bij woning premier

Door RTL Nieuws / Reuters··Aangepast:
© Editorial / AFPOpnieuw onrustig in VK, confrontaties tussen relschoppers en politie bij woning premier
RTL

In Engeland zijn opnieuw rellen uitgebroken in navolging van de steekpartij maandag in Southport waarbij drie jonge kinderen werden gedood. Bij de premierswoning in Londen clashten grote groepen demonstranten met de politie.

Duizenden demonstranten schreeuwden leuzen als 'red onze kinderen', 'stop de boten' en 'we willen ons land terug'. Ook gooiden ze met vuurwerk en rookbommen naar de politie. Volgens Britse media heeft de politie de demonstratie inmiddels weer onder controle. Er zijn meerdere arrestaties verricht. 

Ook werd Tommy Robinson veelvuldig toegezongen. Robinson is een bekende en omstreden rechtsextremist die zich de afgelopen dagen veelvuldig uitliet over het incident in Southport afgelopen maandag waarbij drie jonge kinderen werden gedood door een 17-jarige jongen. Online duiken ook beelden op van een man die een nazi-groet lijkt te brengen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook in Southport werd opnieuw gevreesd voor rellen, daar raakten gisteren vijftig agenten gewond toen een groep relschoppers een moskee probeerde aan te vallen. Vooralsnog blijft het daar rustig.

De rellen volgden op de steekpartij afgelopen maandag waarbij drie jonge meisjes werden gedood en nog eens acht andere kinderen gewond raakten. Ook twee volwassenen raakten gewond. Allen werden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een 17-jarige jongen werd aangehouden als verdachte, online ging al snel foutieve informatie rond over hem. Zo zou het gaat om een islamitische asielzoeker. De politie ontkrachtte dit al snel en liet weten dat hij geboren was in Cardiff. 

Lees meer over
Groot-Brittannië