'Hij weet wat hij deed'

'Seksslavin' van Epstein roept Britse prins Andrew op uit te komen over misbruikschandaal

Door RTL Nieuws··Aangepast:
'Seksslavin' van Epstein roept Britse prins Andrew op uit te komen over misbruikschandaal
RTL

"Hij weet precies wat hij heeft gedaan." Dat zegt Virginia Roberts Giuffre (35) over de Britse prins Andrew. Ze zegt dat ze op 17-jarige leeftijd seksslavin is geweest voor Jeffrey Epstein en dat ze ook naar bed moest met de prins. "Ik hoop dat hij er zelf voor uitkomt."

Giuffre zei het tijdens een persconferentie nadat ze in de rechtbank van New York sprak over het seksueel misbruik. Ze verklaarde eerder al dat ze drie keer seks heeft gehad met prins Andrew. Eén keer in Londen met meerdere mensen, één keer bij Epstein thuis en één keer op het privé-eiland van de miljardair in het Caribisch gebied.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De Britse prins zegt dat hij tijdens zijn vriendschap met de omstreden Amerikaanse miljardair Epstein nooit getuige geweest is van crimineel gedrag. Ook had hij geen vermoedens dat Epstein zich schuldig maakte aan seksueel misbruik. Hij ontkent stellig dat hij naar bed is geweest met Giuffre.

'Kom het onder ede vertellen'

De advocaat van Giuffre, Brad Edwards, riep de prins tijdens dezelfde persconferentie op om deze 'flauwe verklaringen' niet op papier te zetten, maar uit te komen leggen onder ede. "Ik heb hem meerdere keren persoonlijk uitgenodigd hiervoor", zei Edwards. "We zijn er klaar voor en hebben veel vragen voor hem."

Britse prins over beschuldigingen in Epstein-affaire: 'Weerzinwekkend'
Lees ook

Britse prins over beschuldigingen in Epstein-affaire: 'Weerzinwekkend'

De vrouw zei gisteren in de rechtbank dat nadat Epstein zelfmoord had gepleegd, haar hoop op gerechtigheid was weggenomen en haar dromen waren 'gestolen'.

'Hij handelde niet alleen'

"De rekening is nog niet opgemaakt", verklaarde ze. "Hij handelde niet alleen. Wij, slachtoffers, weten dat."

'Stop, zei ik, maar dat wond hem juist meer op'
Lees meer over
Jeffrey EpsteinPrins AndrewSeksueel misbruikVerenigde StatenGroot-Brittannië