Ex-partner Epstein

President Trump wenst Ghislaine Maxwell 'het beste toe'

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© ANPPresident Trump wenst Ghislaine Maxwell 'het beste toe'
RTL

Donald Trump hoopt dat het met Ghislaine Maxwell goed gaat en wenst 'haar het beste toe'. Dat zei de president gisteren tijdens een persconferentie. Maxwell (58) is de ex-partner van Jeffrey Epstein en wordt verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik.

De Amerikaanse president deed de uitspraak gisteren tijdens een persconferentie over het coronavirus. Een journalist vroeg hem naar zijn mening over de recente arrestatie van Maxwell.

'Ik weet het niet'

Trump zei daarop dat hij de zaak rond Maxwell niet goed heeft gevolgd. "Ik weet het niet. Ik heb het niet heel erg gevolgd", gaf Trump toe.

Ghislaine Maxwell houdt onschuld vol, rechter wijst borgtocht af
Lees ook

Ghislaine Maxwell houdt onschuld vol, rechter wijst borgtocht af

"Eerlijk gezegd wens ik haar het beste toe. Ik heb haar door de jaren heen talloze keren ontmoet, vooral omdat ik in Palm Beach woonde en - ik denk - dat zij in Palm Beach woonden", zegt Trump die in het verleden ook met Epstein omging.

'Ik wens haar het beste'

"Maar ik wens haar het beste, wat er ook speelt. Ik ken de situatie met prins Andrew niet. Ik weet het gewoon niet. Ik ben me er niet van bewust", verklaarde de president.

Bekijk het fragment hier:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Maxwell werd begin deze maand aangehouden in een afgelegen huis in de Amerikaanse staat New Hampshire. Sinds miljardair Epstein vorig jaar augustus in zijn gevangeniscel om het leven kwam, hield ze zich schuil en zou ze op tientallen plekken in de VS hebben verbleven. Ze blijft vastzitten tot haar proces volgend jaar juli begint.

Ontkent alles

Tot nu toe ontkent ze alle beschuldigingen. Die komen voort uit verklaringen van mensen die zeggen tussen 1994 en 1997 slachtoffer van Epstein en Maxwell te zijn geweest. Maxwell wordt onder meer verdacht van het ronselen van minderjarigen voor seks, sekshandel met kinderen en meineed.

Maxwell wordt beschuldigd van het ronselen van minderjarige meisjes voor seksueel misbruik.
Lees meer over
Jeffrey EpsteinGhislaine MaxwellDonald TrumpSeksueel misbruikVerenigde Staten