Luxeproduct

Coronamaatregelen zijn in de mode: Louis Vuitton-gezichtsmasker van 1000 dollar

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Louis VuittonCoronamaatregelen zijn in de mode: Louis Vuitton-gezichtsmasker van 1000 dollar
RTL

Als het aan modemerk Louis Vuitton ligt, zijn ook gezichtsmaskers een luxeproduct. Het bedrijf lanceert met een modieus 'face shield'. Goedkoop is het niet: het gaat 961 dollar (zo'n 811 euro) kosten.

Voor die prijs krijg je dan ook een uniek stukje plastic, meldt de New York Post. Het is bedoeld als bescherming tegen kleine druppeltjes, als bijvoorbeeld iemand met Covid-19 hoest.

Ahmed lag 123 dagen met corona op intensive care, maar overleed alsnog
Lees ook

Ahmed lag 123 dagen met corona op intensive care, maar overleed alsnog

Als je het masker niet nodig hebt, kun je het dragen als een hoed. Bovendien beschermt het tegen schadelijke uv-stralen; het masker wordt vanzelf donkerder als dat nodig is. O, en natuurlijk staat het logo van Louis Vuitton erop. 

Niet alleen bedrijven laten hun personeel testen, maar ook particulieren hebben geld over voor zo'n betaalde test. "Ik wil morgen gewoon naar een afspraak kunnen."

Het masker wordt eind oktober officieel gelanceerd. Het is onderdeel van de modelijn voor 2021 van Louis Vuitton. Het modieuze masker zal te koop zijn 'in bepaalde winkels', van Louis Vuitton.

Met het gezichtsmasker richt Louis Vuitton zich weer op de traditionele klanten die niet opkijken van een hoog prijskaartje. Aan het begin van de coronacrisis deed het bedrijf het tegenovergestelde: fabrieken werden ingericht voor het maken van beschermingsmiddelen voor medewerkers in de zorg. In mei doneerde het bedrijf 2500 maskers aan medewerkers van de metro in New York.

Lees meer over
Louis VuittonModeCovid-19CoronamaatregelenVerenigde Staten