Geen quarantaineplicht meer

Mogelijk snel zonder quarantaineplicht op vakantie naar Griekenland

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
Mogelijk snel zonder quarantaineplicht op vakantie naar Griekenland
RTL

Even weer lekker op vakantie. Iets waar veel Nederlanders naar snakken. Binnenkort kan Griekenland misschien wel weer aan het lijstje van potentiële vakantielanden toegevoegd worden.

Dat land wil namelijk af van de quarantaineplicht voor toeristen uit de Europese Unie. Zij moeten nu nog een week in zelfisolatie na aankomst. De maatregel moet komende maandag al opgeheven worden, volgens Griekse media.

Zij willen coronaproof op testvakantie naar Rhodos: 'Hier ben ik echt aan toe'
Lees ook

Zij willen coronaproof op testvakantie naar Rhodos: 'Hier ben ik echt aan toe'

Toerisme belangrijk

Vakantiegangers kunnen niet zomaar naar het land afreizen. Zo moeten ze ingeënt zijn tegen het coronavirus of een negatieve coronatestuitslag kunnen laten zien. Verder willen de autoriteiten steekproefsgewijs reizigers testen.

Toerisme is een belangrijke sector voor de Griekse economie. De autoriteiten waren eigenlijk van plan om maatregelen voor buitenlandse bezoekers op 14 mei te versoepelen, maar die datum wordt nu dus mogelijk vervroegd.

Groen licht

Ook toeristen uit de Verenigde Staten, Israël, het Verenigd Koninkrijk, Servië en de Verenigde Arabische Emiraten krijgen straks niet meer te maken met de verplichte zelfisolatie na aankomst.

Experts moeten nog wel groen licht geven voor het plan van de Griekse regering. Dat zou vrijdag al kunnen gebeuren.

Lees meer over
VakantieQuarantaineGriekenland