Binnenland

Minister wil meer woningen in het groen

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Minister wil meer woningen in het groen
RTL

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken roept gemeenten op om meer te bouwen aan de rand van de stad. Volgens de minister moeten gedeeltes 'groen' wijken voor de bouw van woningen.

Ollongren doet haar oproep in de Telegraaf. Er is op dit moment een woningtekort. Lokale bestuurders kiezen er voor om binnenstedelijk te bouwen, zegt de minister. Zij hoopt dat gemeenten meer lef gaan tonen en ook gaan bouwen in de buitenring van de stad, in 'het groen'.

Verlichting van druk op de woningmarkt

De minister zet haar woorden kracht bij met soepelere bouwregels. Het is de bedoeling dat de woningen in de nieuwe wijken 'groen' worden. Dit wil de minister bereiken door het gebruik van zonnepanelen en woningen zonder aardgas.

De woningmarkt staat onder druk. Vooral in de middenhuursector (700 tot 1000) is het lastig een woning te vinden. De versoepeling van de wet moet vooral in deze markt meer woningen creëren. De minister wil gemeenten en investeerders via een website bij elkaar brengen. Ook ligt er een plan om een speciaal fonds te beginnen dat het risico voor investeerders inperkt. Het fonds zal garant staan bij de financiering van nieuwe woningen. 

Gescheiden en geen geschikt huis te vinden: 

Echtparen die scheiden willen zo snel mogelijk een eigen woning. Maar als je geen huis kunt kopen, moet je soms jaren op een wachtlijst staan om te kunnen huren.

 

Lees meer over
Kajsa OllongrenBouwHuurwoningDen Haag