Binnenland

Britse voetbalfans misdragen zich op de Wallen, ME grijpt in

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Inter Visual StudioBritse voetbalfans misdragen zich op de Wallen, ME grijpt in
RTL

Een drukke avond voor de politie in Amsterdam. Duizenden Britse voetbalfans zijn in de hoofdstad vanwege de oefeninterland vanavond tegen Oranje. Een aantal fans begon zich zo te misdragen dat de Mobiele Eenheid moest ingrijpen. Zo'n 90 hooligans werden gearresteerd.

De grootste groep, zo’n vijftig man, werd rond 19.00 uur door de Mobiele Eenheid op de Oudezijds Voorburgwal op de Wallen in de kraag gevat, meldt een woordvoerder van de politie.

Onrustig op de Wallen

Vooral in het Wallengebied, waar een grote groep aanwezig was, was het vrij lang onrustig. "Af en toe was het een beetje grimmig'', aldus de politiewoordvoerder. Eerder meldde een collega van hem dat er met blikjes en glas werd gegooid. 

De meeste voetbalfans zijn nu in de ArenA. "De mensen die zijn aangehouden, moeten de wedstrijd missen'', aldus de woordvoerder. De meeste arrestanten zitten vast voor het verstoren van de openbare orde.

Miniatuurvoorbeeld

Rond 20.45 uur, toen de wedstrijd begon, waren er toch nog enkele honderden Engelsen in het Wallengebied. "Kennelijk zijn zij zonder kaartje hier naartoe gekomen’’, aldus de politiewoordvoerder. Op de Wallen is het inmiddels echter rustig.

Eerste wedstrijd onder Koeman

Vanavond speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Engeland in de Johan Cruijff Arena.  Het is de eerste wedstrijd van Oranje onder de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. De opvolger van Dick Advocaat heeft Virgil van Dijk als nieuwe aanvoerder aangewezen en hij laat Oranje voorlopig met slechts twee aanvallers voetballen.

Meer op rtlnieuws.nl:
Koeman gooit Oranje al aardig op de schop

Lees meer over
HooligansAmsterdam