Genoeg alternatieven

'Vooral mannen moeten minder vlees gaan eten'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
'Vooral mannen moeten minder vlees gaan eten'
RTL

Mannen moeten de helft minder vlees gaan eten. Dat vindt het Voedingscentrum, dat wijst op genoeg alternatieven voor een biefstukje.

Wie vooral minder bewerkt en rood vlees eet en bijvoorbeeld ei, noten en peulvruchten als vervanger kiest, loopt een lager risico op ziekten als kanker, diabetes type 2 en een beroerte. En wie 100 gram minder vlees per week eet, verlaagt ook nog eens de milieu-impact met 7 tot 10 procent.

Campagne

Het advies van het Voedingscentrum is niet meer dan 500 gram vlees per week te eten. Vooral mannen zitten daarboven. Waar vrouwen ongeveer 100 gram minder vlees per week kunnen consumeren, is dit voor mannen gemiddeld zeker 400 gram.

Bij vlees denk je toch vooral aan koeien, varkens en kippen. Een Nederlandse fabrikant gaat nu als eerste ter wereld een biefstuk op de markt brengen waar geen koe aan te pas is gekomen.

Het Voedingscentrum probeert met de campagne 'Er is meer dan vlees' mensen aan te zetten tot het eten van minder vlees. De campagne is de komende maand te zien via abri’s op NS-stations. 

Ook laten onder anderen rapper Dio en cabaretier René van Meurs via hun socialmediakanalen zien hoe zij minder vlees eten.

Vleesverbruik Nederlanders (bijna) niet gedaald
Lees ook

Vleesverbruik Nederlanders (bijna) niet gedaald

Lees meer over
VoedingscentrumKweekvleesGezond levenDiabetesKanker